Foto: F64
Visi Latvijas hokeja izlases spēlētāji, kas gatavojas pasaules čempionātam hokejā, neskatoties uz to, vai viņiem ir līgumi ar klubu komandu vai nav, tiks apdrošināti kādā Vācijas apdrošināšanas kompānijā, aģentūrai BNS trešdien pavēstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

LHF vadītājs paskaidroja, ka hokejistu veselības apdrošināšana jau stājusies spēkā no izlases pirmās treniņu dienas un tā veikta vietējā kompānijā, savukārt jau tuvākajās laikā tiks nokārtots, lai apdrošināti būtu arī hokejistu līgumi, to izdarot Vācijā. Pēc Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) noteikumiem, uz pasaules čempionātu federācijām jāapdrošina tikai tie spēlētāji, kuriem nav līgumu, savukārt hokejistu ar spēkā esošiem līgumiem apdrošināšana jānodrošina klubiem.

Taču Lipmans, lai izvairītos no liekas ažiotāžas un neskaidrībām apdrošināšanas jautājumos, nolēmis uzņemties iniciatīvu un apdrošināt hokejistu līgumus. "Man ir labi kontakti ar lielu apdrošināšanas kompāniju Vācijā. Jau piektdien jāsaņem dokumenti par galīgajiem apdrošināšanas aprēķiniem. Līdz ar to šajā ziņā viss būs nokārtots. Ar puišiem tas ir pārrunāts, tāpēc pretenzijām nevajadzētu būt," sacīja LHF vadītājs un norādīja, ka apdrošināšanas summas esot lielas.

Iepriekš Latvijas medijos bija izskanējusi informācija, ka uzbrucējs Lauris Dārziņš pasaules čempionātā ir gatavs spēlēt, ja tiks nokārtots apdrošināšanas jautājums. "Ar Rīgas "Dinamo" šajā ziņā mums nav tik vienkārši, jo tur nav profesionālu cilvēku. Tāpēc es uzņemos atbildību un nokārtošu apdrošināšanu. Negribu, lai būtu nesaskaņas un nevajadzīga ažiotāža," piebilda Lipmans.

Kopumā LHF vadītājs izlases gatavošanos pasaules čempionātam, kas sākās 24.martā, uzskata par veiksmīgu. "Viss notiek labi, treneri, spēlētāji un izlases ģenerālmenedžeris Sandis Ozoliņš, kurš man tikko zvanīja no Zviedrijas, ir apmierināti. Jūtu, ka hokejisti grib spēlēt, parādīt labu sniegumu, tāpēc domāju, ka Slovākijā mūs gaida labs rezultāts," optimistisks bija Lipmans, kurš pirms kāda laika viesojies arī Bratislavā un iepazinies ar čempionāta norises vietu.

"Redzēju, kur mēs spēlēsim un trenēsimies, gan Latvijas komandas ģērbtuvi, gan viesnīcu, kurā dzīvosim. Izteicu dažas vēlmes, ko organizatori solīja izlasei nodrošināt. Apstākļi būs normāli," pārliecināts ir Lipmans, kurš pasaules čempionātā kā LHF prezidents pilda Latvijas delegācijas vadītāja pienākumus.

LHF valde uzdevumu, kas tiks dots izlasei pasaules čempionātā, izvirzīs 22.aprīlī.

Jau ziņots, ka trešdien plkst.20.30 Ūmeo (Zviedrijā) Latvijas izlases hokejisti pret zviedriem aizvadīs pirmo pārbaudes spēli pirms pasaules čempionāta. Abas komandas atkārtoti tiksies 1.aprīlī. Tad sekos divas spēles mājās ar Somiju, divi mači viesos pret Austriju un divas spēles "Arēnā Rīga" pret Norvēģiju. Zviedrijā Latvijas komanda nav spēcīgākajā sastāvā, jo atpūta dota vairākiem Rīgas ''Dinamo'' pamatsastāva spēlētājiem, kuri treniņos pievienosies pirms pārbaudes spēlēm pret Somiju.

Pasaules čempionātā, kas notiks no 29.aprīļa līdz 15.maijam, Latvijas valstsvienība priekšsacīkstēs spēlēs D grupā Bratislavā ar Somijas, Čehijas un Dānijas izlasi. Latvijas izlases galvenais treneris joprojām ir Oļegs Znaroks, un viņam asistē Harijs Vītoliņš, taču pirmo reizi par komandas ģenerālmenedžeri iecelts Rīgas ''Dinamo'' kapteinis Sandis Ozoliņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!