Foto: Reuters/Scanpix
Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas Vezina balvu, kuru piešķir līgas labākajam vārtsargam, pretendē Roberto Longo no Vankūveras "Canucks", Peka Rinne no Nešvilas "Predators" un Bostonas "Bruins" vārtsargs Tims Tomass.

Balvai izvirzītie vārtsargi aizvadītajās regulārā čempionāta spēlēs sasnieguši līgas labākos rādītājus vidēji ielaistajos vārtos un trīs no četriem labākajiem rādītājiem atvairīto metienu procentā.

Longo 60 spēlēs ielaidis vidēji 2,11 ripas un atvairīja 92,8 procentus metienu, Rinne 64 mačos ielaida 2,12 ripas un atvairīja 93 procentus metienu, savukārt Tomass 57 spēlēs ielaida vidēji divas ripas mačā un atvairīja 93,8 procentus metienu.

Jau vēstīts, ka Longo un otrs "Canucks" vārtsargs Korijs Šneiders ieguva Vijama Dženingsa trofeju, ko saņem tās komandas vārtsargi, kura sezonas laikā ielaidusi vismazāk vārtu.

Tomass pirms divām sezonām jau ticis pie prestižās Vezina balvas.

Jāizceļ, ka "Bruins" vārtu vīrs ar 93,8 procentiem atsisto metienu sasniedzis jaunu NHL rekordu, par vienu simto daļu procenta pārspējot leģendārā Dominika Hašeka labāko sasniegumu.

Balvas ieguvējs tiks paziņots 22.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!