Foto: Reuters/Scanpix

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ļoti kritiski izteicies par valsts čempionātā spēlējošajiem hokejistiem, nodēvējot viņus par "krāmiem", vēsta vietējie mediji.

Pēc valsts vadītāja domām, hokejisti un treneri Baltkrievijas čempionātā saņem vairāk nekā būtu pelnījuši.

"Man saka: vai, mēs maz maksājam hokejistiem, vai, visi aizbrauks! Paklausieties, kam šie atkritumi vajadzīgi?" Lukašenko citē portāls "Pressball". "Viņi spēlē Baltkrievijas čempionātā, bet pie manis drebošām rokām nāk Olimpiskās komitejas pirmais viceprezidents: Aleksandr Grigorjevič, viņi aizbrauks… Nu lai brauc. Baltkrievijas Hokeja federācijas vadība jau sapratusi, ka viņi nevienam nav vajadzīgi. Vajag pievērst uzmanību tiem, kas aizbrauks un tur sasniegs rezultātus. Un tādus hokejistus mēs atbalstām un esam gatavi atbalstīt arī turpmāk. Un naudu viņiem maksāsim ne mazo."

"Bet Baltkrievijas čempionātā cik strādā, tik arī saņem. Un pat par daudz saņem. Daži ekstralīgas treneri saņem pa 19 tūkstošiem dolāru mēnesī," šķendējas Lukašenko. "Ja to pērn būtu uzzinājis premjerministrs Kobjakovs, viņš atnāktu pie manis un atteiktos strādāt par savu premjera algu, jo 19 tūkstoši bija viņa gada alga."

Šā gada pasaules čempionātā Baltkrievijas izlase B grupā ieņēma septīto vietu un saglabāja tiesības arī 2018. gadā spēlēt elites divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!