Foto: Itar-Tass/Scanpix

Atšķirībā no citām reizēm, Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko pēc savas valsts hokeja izlases netikšanas uz 2018. gada ziemas olimpiskajām spēlēm neveltīja skarbu kritiku valstsvienībai, tikai solot izmainīt situāciju, kas uzlabošot hokejistu sniegumu turpmāk.

Baltkrievijas hokejisti turnīrā par tikšanu uz 2018. gada olimpiādi savās mājās Minskā palika otrie un netika uz olimpiskajām spēlēm, izšķirošajā mačā pēcspēles metienos ar 2:3 piekāpjoties Slovēnijai.

"Tā tam vajadzēja būt, jo mēs labi atceramies, kā komanda nospēlēja iepriekšējā pasaules čempoionātā šī gada maijā – izglābāmies tikai pēdējā spēlē. Pēc tam tā vietā, lai visu vasaru trenētos un gatavotos šim turnīram, laikam atpūtās kaut kur siltajās zemēs. Tāpēc jau tie, kas gribēja uzvarēt un braukt uz olimpiādi, arī uzvarēja," vietējiem žurnālistiem teica Lukašenko, kurš pats ir liels hokeja piekritējs. "

Pēc šī un pērnā gada pasaules čempionātiem Lukašenko veltīja skarbus vārdus savas valsts hokejistiem, tomēr tagad tik ass nebija, jo iekšēji prognozējis izgāšanos jau pirms laika. "Zināju, ka tā var viss beigties. Labāk, lai tagad zaudē un nebrauc uz olimpiskajām spēlēm, nekā pēc tam mēs sēdēsim pie televizora un plēsīsim sev matus no tāda snieguma, kādu rāda hokejisti. Nedomāju, ka gada laikā viņi kaut ko spētu izmainīt."

"Man žēl mūsu līdzjutējus, kuri vēlējās redzēt hokejistu uzvaru, kuru nesagaidīja... Es zinu, kādēļ tā, un mēs visu izmainīsim," pārliecināts ir Baltkrievijas prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!