Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas "Rangers" vārtsargs Henriks Lundkvists ir nonācis vienas uzvaras attālumā, lai kļūtu par labāko Eiropas vārtsargu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) vēsturē.

Uzvara pār Ņūdžersijas "Devils" pagarinājumā ar 3:2 svētdien Lundkvistam kļuva par 389. panākumu NHL regulārajā čempionātā, līdz ar to 34 gadus vecais zviedru vārtsargs ir atkārtojis leģendārā čeha Dominika Hašeka sasniegto.

"Šis man ir īpašs notikums," pēc spēles atzinās Lundkvists. "Hašeks ir spēlētājs, kas mani ļoti iedvesmojis, man mājās bija viņa plakāti pie sienas. Atceros, kā skatījos, kā viņš spēlē. Viņš pirmais sāka spēlēs ar nūjas lāpstiņu uz leju. Gāju uz treniņu un teicu, ka es tā mēģināšu darīt, jo redzēju, ka Dominiks tā dara."

Kopumā NHL uzvarām bagātāko vārtsargu statistikā Lundkvists ar Hašeku tagad dala 12. vietu, bet eiropiešu konkurencē viņi ir pirmie. Zviedru vārtsargs gan pie Eiropas rekorda ir nonācis ātrāk nekā viņa čehu kolēģis - lai sasniegtu 389 uzvaras NHL, Hašekam bija vajadzīgas 735 spēles, Lundkvistam - 709.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!