Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) labākais uzbrucējs šobrīd ir Konors Makdeivids no Edmontonas "Oilers", bet labāko trijniekā ar viņu ir Neitans Makkinons no Kolorado "Avalanche" un Pitsburgas "Penguins" zvaigzne Sidnijs Krosbijs, noskaidrots NHL mājaslapas žurnālistu un analītiķu aptaujā.

10 no 13 "nhl.com" mājaslapas ekspertiem Makdeividu nosauca par labāko uzbrucēju pasaules spēcīgākajā hokeja līgā. Pagājušajā sezonā viņš bija līgas otrais rezultatīvākais spēlētājs, 64 spēlēs iekrājot 97 rezultativitātes punktus – 34 vārti un 63 rezultatīvas piespēles. Iepriekšējās trīs sezonas Makdeivids sasniedza vismaz 100 rezultativitātes punktus.

Savukārt Makkinons no "Avalanche" vienības aizvadītajā Stenlija kausa izcīņā 15 spēlēs guva deviņus vārtus un izdarīja 16 rezultatīvas piespēles, bet regulārajā čempionātā viņš 69 spēlēs izcēlās ar 93 punktiem (35 vārti un 58 piespēles). Viņš savā karjeras rezultatīvākajā sezonā savācis 99 punktus (41+58).

Krosbijs ir ilggadējs "Penguins" komandas līderis, kuru pamatīgi ietekmējušas traumas. Pagājušajā sezonā viņš nospēlēja 41 spēli un savāca 47 punktus (16+31). Viņš trīs reizes kļuvis par Stenlija kausa ieguvēju, kā arī ieguvis dažādas individuālās balvas. 33 gadus vecais hokejists savā karjerā guvis 462 vārtus un izdarījis 801 piespēles, aizvadot 984 spēles.

Aizvadītās sezonas rezultatīvākais hokejists un vērtīgākā spēlētāja balvas ieguvējs Leons Draizaitls no "Oilers" atzīts par ceturto labāko hokejistu šajā aptaujā. Viņš pagājušajā sezonā iekrāja 110 rezultativitātes punktus (43+67) 71 spēlē. Četras sezonas pēc kārtas vācietis Draizaitls izcēlies ar vismaz 70 rezultativitātes punktiem.

Savukārt labāko piecinieku noslēdz Tampabejas "Lightning" uzbrucējs Ņikita Kučerovs, kurš palīdzēja savai vienībai pagājušajā sezonā izcīnīt Stenlija kausu. 25 izslēgšanas spēlēs viņš guva septiņus vārtus un izdarīja 27 rezultatīvas piespēles. Savā rezultatīvākajā sezonā Kučerovs 82 spēlēs guva 128 punktus (41+87).

Tālākie aptaujas rezultāti:

6. Aleksandrs Ovečkins (Vašingtonas "Capitals")

7. Davids Pastrņaks (Bostonas "Bruins")

8. Artēmijs Panarins (Ņujorkas "Rangers")

9. Patriks Keins (Čikāgas "Blackhawks"

10. Ostons Metjūzs (Toronto "Maple Leafs")

11. Patrīss Beržerons (Bostonas "Bruins")

12. Džeiks Eikels (Bufalo "Sabres")

13. Breidens Points (Tampabejas "Lightning")

14. Jevgeņijs Malkins (Pitsburgas "Penguins")

15. Breds Maršāns (Bostonas "Bruins")

16. Eliass Petersons (Vankūveras "Canucks").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!