Foto: AP/Scanpix/LETA

Pazīstamais krievu uzbrucējs Jevgeņijs Malkins pagarinājis līgumu ar latvieša Teodora Bļugera pārstāvēto Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Pitsburgas "Penguins", vēsta komanda. Vēl dienu iepriekš izskanēja informācija, ka abas puses nevienosies un hokejists kļūs par brīvo aģentu.

Malkins un "Penguins" vienojušies par četru gadu līgumu 24,4 miljonu ASV dolāru (24,3 miljonu eiro) apmērā. Vidējā krieva alga pirms nodokļu nomaksas būs 6,1 miljons dolāru (seši miljoni eiro) sezonā.

Līgumā arī iestrādāta opcija, ka Malkinu nevar aizmainīt uz citu komandu bez paša piekrišanas.

35 gadus vecais Malkins visu savu 16 gadus ilgo NHL karjeru pavadījis "Penguins" sastāvā, šajā laikā gūstot 444 vārtus un izdarot 702 rezultatīvas piespēles 981 NHL spēlē. Stenlija kausa izcīņā viņam 180 punkti (66+113) 177 spēlēs.

Malkinam šovasar noslēdzās iepriekš noslēgtais astoņu gadu līgums 76 miljonu dolāru vērtībā. Taču "Penguins" šovasar viņam nelabprāt piedāvāja četru gadu līgumu, un hokejists par to bija sašutis.

Krievu uzbrucējs vien 24 stundas pirms jaunā līguma bija nolēmis izmēģināt brīvo aģentu tirgu, un bija augsta iespēja, ka viņš atradīs darbu citā komandā. Tomēr notikumu gaita otrdienas vakarā strauji attīstījās, un Malkins vienojās par jaunu kontraktu ar "Penguins".

"Penguins" šovasar noslēdza sešu gadu līgumu ar Krisu Letangu, bet Sidnijam Krosbijam kontrakts ir līdz 2025. gada vasarai. Pastāvēja iespēja, ka līgums tiks piedāvāts arī Malkinam, jo kopš 2006./2007. gada Pitsburgas komanda ar šo trio ierindā nav izlaidušas Stenlija kausa izcīņu.

Kopā ar Pitsburgu Malkins izcīnījis trīs Stenlija kausus. Iepriekšējās sezonas sākumu viņš izlaida ceļgala traumas dēļ, bet 41 regulārā čempionāta spēlē iemeta 20 vārtus un veica 22 rezultatīvas piespēles. Septiņos Stenlija kausa mačos viņam 6 (3+3) punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!