Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas hokejists Jevgeņijs Malkins nepagarinās līgumu ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Pitsburgas "Penguins" un kļūs par brīvo aģentu, vēsta TSN hokeja reportieris Darens Degers.

35 gadus vecais Malkins visu savu 16 gadus ilgo NHL karjeru pavadījis "Penguins" sastāvā, šajā laikā gūstot 444 vārtus un izdarot 702 rezultatīvas piespēles 981 NHL spēlē. Stenlija kausa izcīņā viņam 180 punkti (66+113) 177 spēlēs.

Malkinam šovasar noslēdzās iepriekš noslēgtais astoņu gadu līgums 76 miljonu dolāru vērtībā. Taču "Penguins" šovasar viņam nelabprāt piedāvāja četru gadu līgumu, kuru hokejists vēlējās, rakstīja "The Athletic" žurnālists Bobs Rosi.

"Penguins" šovasar noslēdza jaunu sešu gadu līgumu ar Krisu Letangu, bet Sidnijam Krosbijam līgums ir līdz 2025. gada vasarai. Pastāvēja iespēja, ka līgums tiks piedāvāts arī Malkinam, jo kopš 2006./2007. gada Pitsburgas komanda ar šo trio ierindā nav izlaidušas Stenlija kausa izcīņu.

"The Athletic", aprunājoties ar Malkina draugiem, rakstīja, ka pats hokejists esot ļoti sašutis par to, ka viņam nav izteikts līguma pagarinājuma piedāvājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!