Foto: AFP/Scanpix
Uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) Teda Lindseja balvu, kuru piešķir sezonas izcilākajam hokejistam, pretendē Jevgēņijs Malkins, Stīvens Stemkoss un Henriks Lundkvists.

Iepriekš šo apbalvojumu pazina kā Lestera B. Pērsona balvu.

Malkins lielāko daļu pagājušās vasaras aizvadīja atveseļojoties no nopietnas kājas traumas un nebija pilnībā gatavs arī sezonas sākumā, bet tāpat viņš pirmais regulārajā čempionātā Pitsburgas "Penguins" rindās sasniedza 50 gūtos vārtus un ar 109 punktiem otro reizi karjerā kļuva par rezultatīvāko spēlētāju līgā.

Tikmēr Stemkoss kļuva par vienīgo hokejistu, kurš guva vairāk vārtus nekā Malkins - viņš ir tikai 20. hokejists vēsturē, kurš regulārajā čempionātā iemetis vismaz 60 ripas. Savukārt rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Tampabejas "Lightning" uzbrucējs ar 97 punktiem palika otrajā vietā.

Jau trešo sezonu pēc kārtas Stemkoss piedalījās visās 82 regulārā čempionāta spēlēs un vidēji laukumā pavadīja vairāk nekā 22 minūtes.

Savukārt Lundkvists aizvada savu labāko sezonu karjerā. Regulārajā sezonā ar viņu vārtos Ņujorkas "Rangers" izcīnīja 39 no savas 51 uzvaras, zviedram vidēji mačā ielaižot 1,97 ripas un atvairot 93% metienu. Šajās abās kategorijās viņš ieņēma ceturto vietu līgā. Tāpat Lundkvists astoņos mačos atstāja savus vārtus neskartus.

Pateicoties Lundkvista sniegumam, "Rangers" pirmo reizi kopš 1993./94.gada regulāro čempionātu noslēdza Austrumu konferences pirmajā pozīcijā. Šī ir pirmā reize kopš 2007.gada, kad uz šo balvu pretendē vārtsargs.

Visi minētie hokejisti pretendē arī uz Hārta trofeju, ko pasniedz spēlētājam, kurš devis vislielāko labumu savam klubam.

Iepriekš abas minētās balvas vienā sezonā ieguvuši 13 spēlētāji.

Pagājušā gadā Teda Lindseja balvu ieguva Dāniels Sedīns.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!