Foto: AFP/Scanpix/LETA

Toronto "Maple Leafs" sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā pārspēja Stenlija kausa īpašnieci Kolorādo "Avalanche", kuras rindās pēc traumas izdziedēšanas atgriezās komandas zvaigzne Neitans Makinons.

"Maple Leafs" Denverā svinēja uzvaru ar rezultātu 6:2 (2:1, 3:1, 1:0).

Makinons 5.decembrī guva ķermeņa augšdaļas savainojumu, kas viņam liedza piedalīties turpmākajās desmit spēlēs. Sākotnēji bija plānots, ka uzbrucējs atgriezīsies tikai nākamajā nedēļā, tomēr viņš varēja spēlēt jau sestdien, 22 minūtes atzīmējoties ar negatīvu lietderību -3.

Toronto hokejistiem divus vārtus guva Maikls Bantings, bet vārti un rezultatīva piespēle bija Ostonam Metjūsam. Vēl viesiem precīzus metienus izpildīja Tomass Džeimss Broudijs, Mičels Mārners un Pjērns Engvalls, kamēr mājiniekiem vārtus guva Džozefs Teilors Kompers un Devons Teivzs.

Mets Marejs "Maple Leafs" vārtos atvairīja 26 metienus. Pretējā laukuma galā Aleksandrs Georgijevs tika galā ar 19 no 24 metieniem līdz 36.minūtē viņu nomainīja Jūnass Jūhanssons, kurš neitralizēja visas septiņas ripas. Pēdējo ripu viesi raidīja tukšos vārtos.

Uzvara Toronto hokejistiem ļāva nostiprināties trešajā vietā Austrumu konferencē, kamēr čempione "Avalanche" šobrīd ir astotā Rietumos.

Šajā sezonā komandas NHL regulārajā čempionātā aizvadīs pa 82 spēlēm katra un visas vienības pamazām tuvojas pusei no turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!