Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas vērtīgāko spēlētāju otrdien nosaukts Toronto "Maple Leafs" uzbrucējs Ostons Metjūzs, tādējādi savā īpašumā saņemot Hārta balvu.

Cīņā par sezonas vērtīgākā balvu Metjūzs apsteidza Edmontonas "Oilers" līderi Konoru Makdeividu un Ņujorkas "Rangers" vārtsargu Igoru Šestjorkinu.

Metjūzs aizvadīja lielisku sezonu, jo regulārajā čempionātā 73 spēlēs iemeta 60 vārtus, kas ir jauns "Maple Leafs" kluba rekords. Amerikānis bija NHL labākais snaiperis un pirmais, kurš pēdējās desmitgades laikā spējis NHL regulārajā čempionātā gūt vismaz 60 vārtu.

Uzbrucēja kontā arī 46 rezultatīvas piespēles, bet 106 iekrātie punkti rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņam deva sesto vietu, kamēr labākais šajā rādītājā bija tieši Makdeivids (44+79). "Oilers" kapteinis otro gadu pēc kārtas saņēma Ārta Rosa balvu, ko pasniedz sezonas rezultatīvākajam spēlētājam.

Par spīti lieliskai individuālajai sezonai Metjūzam gan neizdevās "Maple Leafs" komandu Stenlija kausa izcīņā aizvest tālāk par pirmo kārtu. Uzbrucējs ieguva arī Teda Lindseja balvu, ko spēlētāju asociācija (NHLPA) piešķir hokejistam, kurš sezonas laikā demonstrējis atmiņā paliekošu sniegumu.

Tikmēr Šestjorkins savā īpašumā ieguva Vezinas trofeju, kas tiek pasniegta sezonas labākajam vārtsargam. 52 spēlēs viņš izcīnīja 36 uzvaras, bet vidēji spēlē ielaida 2,07 ripas un atvairīja 93,5% pretinieku metienu.

Norisa balva kā sezonas labākajam aizsargam nonāca Kolorādo "Avalanche" hokejista Keila Makara aizgādībā – 77 mačos kanādietis guva 86 (28+58) punktus. Savukārt par sezonas labāko debitantu kļuva Detroitas "Red Wings" aizsargs Morics Zaiders – viņš 82 spēlēs pamanījās iekrāt 50 (7+43) rezultativitātes punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!