Foto: F64
Latvijas aizsargs Māris Jass visu šo sezonu aizvadīs Slovākijas hokeja čempionāta komandā Bratislavas "Slovan", vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Augusta sākumā Jass noslēdza pārbaudes laika līgumu uz vienu mēnesi, bet tagad tas pagarināts līdz sezonas beigām.

Šajā laikā Jass piedalījās astoņās Eiropas trofejas pārbaudes turnīra spēlēs, kurās izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un 55 soda minūtēm.

Pēc mēneša Jasam būs iespēja uzspēlēt ar Nacionālas hokeja līgas (NHL) komandu Ņujorkas "Rangers", jo "Slovan" 2.oktobrī ar to tiksies pārbaudes spēlē.

Aizvadītajā sezonā 26 gadus vecais Jass spēlēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Ņižņekamskas "Ņeftehimik", kas šīs vasaras starpsezonā izlēma pārtraukt līgumsaistības ar spēlētāju.

Jass "Ņeftehimik" komandai pievienojās pagājušā gada novembra nogalē, bet līdz tam viņš spēlēja Slovākijas augstākās līgas vienībā Skalicas HK 36, kuras sastāvā 24 spēlēs guva vienus vārtus, izdarīja piecas rezultatīvas piespēles un nopelnīja 71 soda minūti.

Pagājušās sezonas KHL regulārajā čempionātā Jass "Ņeftehimik" rindās aizvadīja 18 spēles, kurās izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli un 24 soda minūtēm, kā arī tika pie negatīva lietderības koeficienta -1. Tomēr Gagarina kausa turnīrā Jass nepiedalījās nevienā mačā.

Jass kandidēja arī uz vietu Latvijas izlasē dalībai šī gada pasaules čempionātā Slovākijā, tomēr savainojuma dēļ viņš turnīrā nepiedalījās.

Aizvadītajā sezonā "Slovan" komanda Slovākijas čempionāta regulāro sezonu noslēdza ceturtajā vietā 11 vienību konkurencē, bet izslēgšanas spēļu ceturtdaļfināla sērijā ar 3-4 zaudēja Trenčīnas "Dukla" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!