Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Maskavas "Spartak" savu jauno halli cer celt pēc "Arēna Rīga" parauga un cīņā par tās būvniecību vadībā atrodas uzņēmums, kas cēla Rīgas arēnu, intervijā aģentūrai "R-Sport" pastāstījis "Spartak" komandas direktoru padomes pārstāvis Sergejs Mendeļejevs.

"Spartak" komanda savas KHL mājas spēles aizvada "Sokoļniki" hallē, kas ir viena no vecākajām līgā. Turklāt pagājušajā vasarā KHL inspekcijā secināja, ka "Sokoļniki" arēna pašlaik neatbilst tehniskā reglamenta prasībām.

Kaut "Spartak" joprojām turpina spēlēt vecajā arēnā, tā aktīvi sākusi meklēt iespējas, kā uzbūvēt jaunu. Pagaidām gan vēl ir daudz neskaidrību, turklāt nav pat zināms, kur tieši halle tiks celta.

"Mums ir konkrēti jaunās arēnas būvniecības plāni. Līderos pašlaik ir kompānija, kas cēla "Arēnu Rīga"," izteicies Mendeļejevs. "Projekts tiks nedaudz izmainīts, tomēr ietilpība jaunajai hallei būtu aptuveni tikpat liela kā "Arēnai Rīga" - 10 500 vietas."

Celtnieki solījuši, ka halles būvniecība ilgtu 18 mēnešus.

"Nepieciešams saprast, ka Maskavā ir lielākā noslogotība uz zemes. Līdz ar to mums jāsaprot, kur tieši būvēt sporta pili," stāstīja "Spartak" komandas pārstāvis, stāstot, ka tieši tas sagādā lielākas problēmas par finansiālajiem jautājumiem.

Daudzfunkcionālā halle "Arēnu Rīga", kas tika atklāta 2006.gadā pirms pasaules čempionāta hokejā, cēla Latvijas būvfirma "Merks". Toreiz halles projektēšanai un būvniecībai, kā arī pieguļošā 5,9 hektāru zemesgabala privatizācijai tika iztērēti aptuveni 16 miljoni latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!