Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF) izskata vairāku vietējo speciālistu kandidatūras uz Latvijas hokeja izlases galvenā trenera amatu, jo šobrīd organizācijai nav zināms, vai Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Omskas "Avangard" ļaus pašreizējam valstsvienības trenerim Bobam Hārtlijam vadīt komandu 2022. gada olimpisko spēļu atlases turnīrā, ziņo laikraksts "Diena".

Latvijas hokeja izlase 31 spēlētāja sastāvā jau pagājušonedēļ sapulcējās uz treniņnometni pirms augusta izskaņā gaidāmā olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra. Ar izlases kandidātiem uz ledus darbojās treneri Artis Ābols un Agris Saviels.

Taču pirmdien gatavošanos jaunajai sezonai uzsākusi arī "Avangard" vienība, kura trešdien aizvadīs pirmo treniņu Balašihā, kamēr Omskā joprojām turpinās jaunās arēnas celtniecība. Bobs Hārtlijs, kurš otrdien ielidojis Maskavā, vēlas klātienē ar kluba vadību izrunāt jautājumu par viņa atlaišanu uz Latviju augusta beigās, ziņo "Diena".

"Avangard" komandai no 23. līdz 28. augustam jāpiedalās pārbaudes turnīrā Sanktpēterburgā, kura laikā Omskas kluba vadība nevēlas ļaut Hārtlijam pievienoties Latvijas izlasei, raksta laikraksts.

Latvijas Hokeja federācija (LHF) gan uzskata, ka izlasi olimpiskajās spēlēs Pekinā būtu jāvada tam pašam trenerim, kurš ar to augustā izcīnītu ceļazīmi uz lielo sporta notikumu. Otrdien notikusi jau kārtējā LHF valdes sēde, kurā izskatītas trīs kanādieša aizstājēja kandidatūras. Par reālāko kandidātu tiek uzskatīts Hārtlija asistents un "Zemgale"/LLU komandas treneris Artis Ābols, zināms laikrakstam.

Starp kandidātiem ir arī bijusī izlases zvaigzne Leonīds Tambijevs, kurš esot gatavs lauzt līgumu ar Kazahstānas klubu Karagandas "Sariarka", ja saņemtu piedāvājumu no LHF. Vēl uz amatu var pretendēt ilggadējais Oļega Znaroka asistents un valstsvienības uzbrucējs Harijs Vītoliņš, kurš šobrīd ir bez kluba.

Ziņots, ka Latvijas komanda olimpiskās kvalifikācijas turnīru sāks 26. augustā plkst. 19.30 ar cīņu pret Itāliju. Dienu vēlāk Latvijas hokejistiem plkst. 20 paredzēts mačs pret Ungāriju, bet 29. augustā Latvija turnīru noslēgs ar dueli pret Franciju, kas sāksies plkst. 17.

Iespēju spēlēt 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs iegūs komanda, kas izcīnīs pirmo vietu E grupā, kuras vienības mačus aizvadīs "Arēnā Rīga". Bobu Hārtiju ar LHF vieno līgumsaistības līdz olimpiskā cikla noslēgumam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!