Foto: F64

Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels nopietni virza variantu visu 2021. gada pasaules čempionātu hokejā aizvadīt Slovākijā, tādējādi pārceļot arī divu Latvijā paredzēto apakšgrupu izspēlēšanu, vēstī medijs "Sportacentrs.com".

Jau ziņots, ka 27. janvārī gaidāmajā IIHF padomes sanāksmē varētu tikt izlemts 2021. gada pasaules čempionāta hokejā liktenis. IIHF viceprezidents Kalervo Kummola iepriekš izteicies, ka organizācija lēmumu nevar pieņemt vēlāk par šo sēdi.

IIHF vadība iepriekš atzinusi, ka tā šobrīd izskata trīs dažādus čempionāta organizēšanas variantus. Viens no tiem paredz visu meistarsacīkšu aizvadīšanu Latvijā, bet vēl iespējams pusi no čempionāta organizēt Dānijā un Slovākijā.

Tomēr organizācija esot radusi vēl kādu scenāriju. Proti, visas čempionāta spēles varētu organizēt Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, vēstī portāls "Sportacentrs.com", kas atsaucas uz savā rīcībā esošu informāciju. Šo variantu nopietni virzot tieši IIHF prezidents Renē Fāzels.

Meistarsacīkšu rīkotājas SIA "Hokeja akadēmija" vadītājs Edgars Buncis sarunā ar aģentūru LETA šādu variantu gan noliedzis.

"Manā rīcībā tādas informācijas – ne oficiālā, ne baumu līmenī – nav," sarunā ar LETA saka Buncis.

Viņš skaidro, ka organizatoriem šobrīd vissvarīgākais ir skaidrība pēc iespējas ātrāk. "Šodien vai rīt vajadzētu būt IIHF Padomes sanāksmei. Mums būtu patīkami, ja lēmums par pasaules čempionāta rīkošanas vietu vai vietām tiktu pieņemts – ne par labu Rīgai, bet lēmums kā tāds, jo laika līdz meistarsacīkšu sākumam ir atlicis mazāk par četriem mēnešiem – tā ir maz," viņš uzsver.

Šobrīd organizatori daudz laika veltot aprēķiniem, kā Rīgā varētu čempionātu rīkot Olimpiskajā sporta centrā (OSC).

"Visu pagājušo nedēļu un šīs nedēļas sākumu nodarbojamies ar aprēķiniem, apzinām piegādātājus, turpinām sarunas ar kompānijām no visas Eiropas, kā pārvērst OSC čempionātam atbilstošā sacensību vietā. Par "Arēnu Rīga" jautājumu nav," saspringto laiku raksturo Buncis.

Savukārt vēl pagājušajā nedēļā pats Renē Fāzels izteicās, ka Latvijai nekādā gadījumā netiks atņemtas tiesības organizēt meistarsacīkstes.

"Varu apgalvot, ka Rīga noteikti uzņems astoņas komandas," sarunā ar Latvijas Televīziju klāstīja Fāzels. "To mēs jau iepriekš nolēmām. Tā ir arī daļa no mūsu līguma. Mēs pieturamies pie līgumos noteiktā. Nekādā gadījumā mēs neatņemsim astoņas komandas Rīgai."

IIHF prezidents piebilda, ka šobrīd izskata veidus, kā Rīga varētu uzņemt visas 16 komandas, bet, piemēram, pārcelt visu turnīru uz Dānijas pilsētu Herningu neesot viņa stilā.

2021. gada pasaules čempionāts ieplānots no 21. maija līdz 6. jūnijam. Iepriekš bija plānots, ka meistarsacīkstes sāksies 7. maijā, taču tās tika pārceltas pāris nedēļas uz priekšu, jo Eiropā varētu aizkavēties nacionālo čempionātu izspēle.

Rīga pasaules meistarsacīkstes līdz šim vienīgo reizi ir uzņēmusi 2006. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!