Foto: F64

Latvijas Hokeja federācija (LHF), atsaucoties uz koronavīrusa "Covid-19" pandēmijas radīto finansiālo nestabilitāti, lēmusi par darba attiecību pārtraukšanu ar 16 organizācijas darbiniekiem, ziņo portāls "Sportacentrs.com".

LHF piektdien pārtraukusi darba attiecības ar desmit federācijas darbiniekiem, bet vēl seši darbu turpinās līdz aprīļa beigām, portālam atklājis LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols.

"Diemžēl esam spiesti būtiski samazināt darbinieku skaitu, jo šobrīd ienākumu vairs nav un nevaram atļauties algot tik lielu darbinieku skaitu. Ar dažiem izbeidzām darba attiecības pēc abpusējas vienošanās, savukārt dažiem tika samazinātas štatu vietas. Kontā bija pietiekami daudz līdzekļu, lai atbilstoši likumam izmaksātu kompensācijas," ģenerālsekretāru citē "Sportacentrs.com".

Lēmumu pieņēmusi LHF valde, portālam "Delfi" apstiprināja valdes pārstāvis Edgars Jansons.

Federācija plāno atbrīvotos cilvēkus atklāti uzrunāt brīdī, kad situācija normalizēsies.

Federācijas mājaslapā norādīti 17 tās darbinieki, bet "Sportacentrs.com" ziņo, ka darbu federācijā turpinās LHF viceprezidents un ģenerālsekretārs Viesturs Koziols, kā arī Latvijas valstsvienību menedžeris Renārs Freibergs.

Jau ziņots, ka Starptautiskā hokeja federācija (IIHF) atcēlusi šogad paredzētos čempionātus hokejā, tai skaitā Šveicē paredzēto turnīru elites divīzijai. Savukārt LHF prezidents Aigars Kalvītis solījis, ka pagaidām nav argumentu, lai tas iespaidotu 2021. gadā plānoto čempionātu, kam jānotiek Latvijā un Baltkrievijā.

Pašmāju čempionāts "Optibet" hokeja līga (OHL) tika noslēgts līdz ar regulāro sezonu, komandām neaizvadot izslēgšanas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!