Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Karjeru Latvijas hokeja izlasē nolēmis beigt arī pieredzējušais uzbrucējs Gints Meija, vēsta laikraksts "Latvijas Avīze".

"Vienmēr bijis liels gods pārstāvēt Latvijas izlasi, allaž ar prieku esmu atsaucies treneru aicinājumam un izbaudījis laiku, kad plecu pie pleca ar pārējiem spēlētājiem aizstāvējām valsts karoga krāsas. Lēmums beigt šo karjeras posmu ir izsvērts, uzskatu, ka šis ir īstais brīdis. Sāku ar olimpiskajām spēlēm 2010. gadā un noslēdzu ar Pekinu. Toreiz man noticēja Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, kurš tagad ir izlases galvenais treneris. Paldies visiem treneriem, federācijas vadītājiem, līdzjutējiem, vecākiem un ģimenei, bez kuru atbalsta neko nebūtu iespējams sasniegt. Turpmāk jutīšu līdzi izlasei pie televizora ekrāna, novēlu komandai ticību, vienotību un veiksmi. Lai izdodas piepildīt augstākos mērķus, izdarīt to, kas mums neizdevās, – izcīnīt medaļas," LA citē 34 gadus veco Meiju.

Kopš 2010. gada Meija palīdzējis Latvijas izlasei desmit pasaules čempionātos, ilgajā posmā izlaižot vien 2015. gadu, kad nevarēja spēlēt traumas dēļ. Pasaules čempionātos Meija 62 spēles guvis septiņus vārtus un izdarījis astoņas rezultatīvas piespēles. Viņš piedalījies Vankūveras un Pekinas olimpiskajās spēlēs, bet 2014. gadā Sočos dalību liedza trauma.

"Visspilgtāk atmiņā paliks Vankūveras olimpiskās spēles – Kanādā mīl hokeju, atmosfēra bija neaprakstāma. No pasaules čempionātiem atcerēšos pirmo Vācijā, kur jau debijas spēlē pret Šveici guvu vārtus, tāpat arī Dāniju 2018. gadā, kad tikām ceturtdaļfinālā. Izlasē vienmēr bijusi laba atmosfēra," atmiņās dalās Meija.

LA norāda, ka Meija ieies Latvijas hokeja vēsturē ar to, ka bija vienīgais hokejists, kurš visas 14 pastāvēšanas sezonas pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas vienību Rīgas "Dinamo", kopā aizvadot 597 spēles un sakrājot 132 (56+76) punktus. Bijis arī komandas kapteinis un kapteiņa asistents. Šosezon viņš pēc olimpiskajām spēlēm pievienojās Zviedrijas pēc ranga otrās līgas komandai Norčēpingas "Vita Hasten", kam pietrūka dažu punktu, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā.

Meija ir ceturtais ilggadējais Latvijas izlases hokejists, kas pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm noslēdzis karjeru izlasē. Uzreiz pēc Pekinas olimpiskajām spēlēm februārī par aiziešanu no Latvijas izlases paziņoja Lauris Dārziņš, Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!