Foto: DELFI

Rīgas "Dinamo" uzbrucējam Gintam Meijam par kautiņa iniciēšanu regulārā čempionāta spēlē piespriests naudas sods, ziņo Kontinentālā hokeja līga (KHL).

Jau ziņots, ka "Dinamo" piektdien četru spēļu izbraukuma pēdējā mačā viesos ar rezultātu 2:3 pagarinājumā piekāpās "Soči" komandai, kurai uzvaras vārtus guva latviešu aizsargs Jānis Jaks.

Spēlē bija vairākas sadursmes starp abu komandu spēlētājiem un mača 35. minūtē ar pretiniekiem dūres izvicināja Meija un Daniels Bērziņš. Šajā epizodē "Soči" hokejistam Daņiilam Iļjinam tika piemērots sods par kautiņa iniciēšanu un dalību tajā, bet Meijam, Bērziņam un Ņikitam Kamalovam – par dalību kautiņā.

KHL Disciplinārā komiteja, noskatoties epizodes atkārtojumu, lēmusi pārkvalificēt trīs no četriem piespriestajiem sodiem. Bērziņam paliek spēkā sods par kautiņu, kamēr Kamalovam anulēts sods par kautiņu, Iļjins sodīts par kautiņu, bet Meija – par kautiņa iniciēšanu.

Par šādu pārkāpumu tiek piemērots 50 000 rubļu (apmēram 600 eiro) liels naudas sods. Tiesa, Meija izbēdzis no bargāka soda, jo par šādu pārkāpumu var piespriest arī pat trīs spēļu diskvalifikāciju.

Meija šajā sezonā 16 spēlēs atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

"Dinamo" ar 13 punktiem 16 cīņās ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, bet pirmais astoņnieks ir vienas uzvaras attālumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!