Foto: F64
Latvijas Nacionālā sporta padome (LNSP) ir uzdevusi Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) kopīgi ar Finanšu ministriju (FM) atrast līdzekļus, lai piešķirtu finansējumu Latvijas Olimpiskajai vienībai (LOV) un Latvijas Hokeja federācijai (LHF) saistībā ar gatavošanos ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos.

Sporta padome piektdien lēma par atbalstu papildu finansējuma piešķiršanai Latvijas hokeja komandas sagatavošanās procesam ziemas olimpiskajām spēlēm Sočos 2014.gada februārī.

LNSP priekšsēdētājs premjers Valdis Dombrovskis (V) žurnālistiem sacīja, ka abu organizāciju naudas pieprasījumi pamatā ir atbalstīti - LOV piešķirs gandrīz 300 000 latu, bet hokeja izlasei - gandrīz 120 000 latu.

"Tiek meklēti precīzie līdzekļu avoti, jo neparedzētajos līdzekļos mums pašreiz nav šo līdzekļu, arī plūdiem tie ir nepieciešami. Pašreiz tiek meklētas iespējas par līdzekļu pārdalēm valsts budžetā, un tas arī bija aicinājums IZM un FM šo jautājumu risināt jau jūnija laikā. Tam, visticamāk, būs nepieciešams arī Saeimas lēmums," sacīja Dombrovskis, piebilstot, ka, pirms Saeima dodas vasaras brīvdienās, tam vajadzētu būt izdarītam.

Savukārt par naudas balvu par izciliem sasniegumiem sportā apmēru saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā skatīs nākamajā padomes sēdē.

Soču olimpiskās spēles 2014.gadā risināsies no 7. līdz 23.februārim. 17 sacensību dienās aptuveni 3000 sportistu 15 disciplīnās sadalīs 98 medaļu komplektus. Sočos būs arī 12 jauni sporta veidi, Latvijai lielāko interesi raisot komandu stafetei kamaniņu sportā, kā arī jauktajai stafetei biatlonā.

Lai Latvija sasniegtu ziemas spēļu rekordu, tai jābūt pārstāvētai vismaz ar 59 sportistiem, jo gan 2006.gadā Turīnā, gan četrus gadus vēlāk Vankūverā Latvijas pieteikumā bija 58 atlēti attiecīgi astoņos un deviņos sporta veidos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!