Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Krievijas junioru hokeja izlase var izlaist gaidāmo pasaules U18 čempionātu dopinga problēmu dēļ, vēsta vietējie mediji.

Kā kļuvis zināms portālam "allhockey.ru", lielākajai daļai Krievijas U18 izlases spēlētāju analīzēs ir konstatēts meldonijs, kas ar 1. janvāri ir iekļauts aizliegto preparātu sarakstā. Līdz ar to komandu, ko trenē Vitālijs Prohorovs, varētu aizvietot ar 1999. gadā dzimušo hokejistu izlasi, ko vada Sergejs Golubovičs.

No izlases oficiālās mājas lapas U18 komandas sastāvs jau pilnībā izdzēsts.

Vēlāk tika paziņots, ka U18 izlasē tiek ieviestas izmaiņas, bet treneris Prohorovs no darba atstādināts. "Lēmums ir saskaņots ar sporta ministru, komandas sastāvs tiks mainīts. Es uz ASV nebraukšu," aģentūra "R-Sport" citē Prohorovu.

"Šobrīd komanda atrodas treniņnometnē Novogorskā, gatavojamies pasaules čempionātam, vakar mums bija pārbaudes spēle ar "Vitjazj", šodien puišiem ir brīvdiena, un te pēkšņi tādas ziņas… Gaidām Krievijas Hokeja federācijas paziņojumu. Nezinām, kas tās bija par pārbaudēm un no kurienes parādījās informācija par meldoniju. Oficiāli dopinga analīzes drīkst ņemt tikai WADA, bet viņi ar mums nav pat sazinājušies, pat ne Piecu nāciju turnīra laikā," portālam "allhockey.ru" pastāstījis komandai tuvu stāvošs avots.

Pasaules čempionāts U18 izlasēm šogad notiks ASV, turnīrs sākas 14. aprīlī. Kā zināms, šogad elites divīzijā spēlēs arī Latvijas U18 izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!