Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ar zaudējumu ceturtdien, 25. aprīlī, sāka Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētais klubs Kolumbusas "Blue Jackets", kas viesos pagarinājumā ar 2:3 (0:1, 0:0, 2:1, 0:1) piekāpās Bostonas "Bruins".

"Blue Jackets", kas deviņas dienas nebija spēlējusi, tas bija pirmais zaudējums šī gada Stenlija kausā, jo pirmajā kārtā Kolumbusas komanda "sausā" uzvarēja Tampabejas "Lightning". Tikmēr "Bruins" pirmajā kārtā uzvarēja pēdējās divas spēles pret Toronto "Maple Leafs", un tagad guva trešo panākumu pēc kārtas.

Sērijā līdz četrām uzvarām nākamā spēle sestdien notiks atkal Bostonā, bet tad komandas 30. aprīlī un 2. maijā tiksies Kolumbusā.

Pirmā perioda vidū Noels Akjari pretuzbrukumā mazākumā izvirzīja "Bruins" vadībā, bet trešajā periodā 13 sekunžu laikā Brendons Dubinskis un Pjērs Luks Dibuī panāca 2:1 "Blue Jackets" labā. Tie bija divi ātrākie goli "Blue Jackets" komandas vēsturē Stenlija kausa izcīņā.

Pārsvaru Merzļikina jaunajam klubam neizdevās nosargāt, bet par mača galveno varoni kļuva Čārlijs Koils. Četras ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Koils izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājuma sestajā minūtē pie "Blue Jackets" vārtu tālā staba pielaboja ripu vārtos pēc Markusa Johansona piespēles.

Šī brīža Latvijas hokeja labākais vārtu vīrs Merzļikins pēc sezonas Šveicē martā noslēdza līgumu ar "Blue Jackets" un pievienojās savai jaunajai komandai Ziemeļamerikā. Latvijas izlases vārtsargs ir kopā ar komandu spēlēs un varēs pievienoties Latvijas izlasei tikai pēc "Blue Jackets" izstāšanās no Stenlija kausa.

Vēl ceturtdien Stenlija kausa otro kārtu ar uzvaru sāka Sentluisas "Blues", kas savā laukumā ar 3:2 pieveica Dalasas "Stars". Šajā sērijā otrā spēle arī notiks Sentluisā, bet tad komandas divreiz tiksies Dalasā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!