Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Kolumbusas "Blue Jackets" pirmās maiņas aizsargam Setam Džounsam potītes traumas dēļ nāksies izlaist astoņas līdz desmit nedēļas, ziņots "nhl.com" mājaslapā.

25 gadus vecais Džounss savainojumā iedzīvojās sestdienas mačā pret Kolorado "Avalanche". Pēc sadursmes ar pretinieku spēles pirmajā trešdaļā, Džounss ielidoja vārtu tīklā, kad arī guva savainojumu un devās uz ģērbtuvēm. Tomēr hokejists atgriezās otrajā trešdaļā un vairākumā guva "Blue Jackets" vienīgos vārtus 1:2 zaudējumā.

Pēc veiktajām pārbaudēm medicīniskais personāls secināja, ka potītei vajadzīgs veikt operāciju. Tā noritēja veiksmīgi, taču aizsargs nevarēs palīdzēt Kolumbusas klubam vismaz divus mēnešus. NHL regulārā sezona beigsies 4. aprīlī, tāpēc Džounsa atgriešanās gaidāma vien izslēgšanas spēļu laikā.

"Tas nav noslēpums, ka tas komandai ir liels, liels zaudējums. Viņš ir lielisks spēlētājs un līderis," par Džounsa savainojumu izteicās "Blue Jackets" uzbrucējs Neitans Gerbī. "Tas dod iespēju kādam citam spēlētājam pakāpties augstāk. Kopš decembra mēs esam saskārušies ar vairākiem savainojumiem. Mums vienkārši ir jāturpina spēlēt kā komandai, jāuzticas viens otram un jācenšas aizlāpīt trūkstošie caurumi."

Džounss šosezon piedalījies visās spēlēs, un ir "Blue Jackets" ceturtais rezultatīvākais spēlētājs ar 30 punktiem (6+24).

No Amerikas hokeja līgas (AHL) kluba Klīvlendas "Monsters" uz Kolumbusas vienību izsaukts aizsargs Gabriels Karlsons, kurš šosezon hokeja mekā jau aizvadījis sešus mačus.

Kolumbusas "Blue Jackets" 56 spēlēs iekrājuši 70 punktus, kas ļauj ieņemt Austrumu konferences sesto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!