Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā piecu zaudējumu sēriju ceturtdien, 10. novembrī, pārtrauca Elvja Merzļikina pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets", bet ceturto neveiksmi pēc kārtas piedzīvoja Zemgus Girgensona komanda Bufalo "Sabres".

Merzļikins ceturtdienas spēlē palika rezervē, bet "Blue Jackets" ar 5:2 (2:0, 1:1, 2:1) pārspēja Kalgari "Flames". Kolumbusas komandas vārtos soms Jons Korpisalo atvairīja 32 no 34 metieniem.
"Blue Jackets" tā bija pirmā uzvara novembrī un tikai ceturtais panākums sezonas 13 spēlēs.

Pirmajā periodā Džonijs Gudro un Zaks Verenskis panāca 2:0 "Blue Jackets" labā, bet otrās trešdaļas 37. sekundē Būns Dženers palielināja pārsvaru līdz 3:0. Tonijs DeAndželo vienus vārtus atguva, bet trešā perioda devītajā minūtē Ivans Provorovs samazināja "Blue Jackets" pārsvaru līdz minimumam 2:3.

Mača izskaņā "Flames" nomainīja vārtsargu un to izmantoja "Blue Jackets", pēdējās divas ripas iemetot jau tukšajos pretinieku vārtos – precīzi bija Niks Blankenburgers un Dženers.
Savukārt sezonu veiksmīgi iesākušie "Sabres" hokejisti savās mājās ar 4:7 (1:1, 1:2, 2:4) piekāpās Vegasas "Golden Knights". Bufalo komandai tagad šajā sezonā ir septiņas uzvaras un septiņi zaudējumi.

Girgensons nospēlēja 13:39 minūtes, zaudēja divos iemetienos un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Par galveno "Sabres" "kapraci" mačā kļuva Džeks Eikels, kuram tā bija pirmā spēle Bufalo pēc aiziešanas no "Sabres" komandas. Bijušais "Sabres" kapteinis pret savu iepriekšējo komandu guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, tādā veidā atbildot līdzjutējiem par ūjināšanu katru reizi, kad pieskārās ripai.

Vēl uzvarētājiem vārtus guva Čandlers Stīvensons, Fils Kesels, Pols Koters un Alekss Pjetrandželo. "Sabres" komandai, kas mača gaitā divreiz atspēlējās, divus vārtus guva Teidžs Tomsons, bet pa vieniem Keisijs Mitelstads un Rasmuss Asplunds.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!