Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Elvja Merzļikina pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" otrais vārtsargs Jonass Korpisalo izlaidīs atlikušo sezonas daļu operācijas dēļ, ceturtdien paziņoja vienība.

Korpisalo tiks veikta iegurņa operācija, lai pilnvērtīgi varētu atgūties no iepriekš gūtās traumas. Tiek paredzēts, ka vārtsargam būs nepieciešami seši mēneši, lai varētu atgriezties uz ledus.

"Jonass ar šo savainojumu cīnījās jau ilgāku laiku, un šobrīd labākais risinājums ir operācija," teica komandas ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens. "Protams, visi ir sarūgtināti, jo viņš bija gatavojies spēlēt, taču tas būs labākais lēmums."

Šosezon 27 gadus vecais vārtsargs Kolumbusas vienības vārtus sargāja 22 mačos, kuros vidēji ielaida 4,15 ripas, atvairot 87,7% pretinieku metienu.

Soms vārtos stājās tieši iepriekšējā Kolumbusas komandas spēlē, kurā vienība ar rezultātu 1:5 piekāpās Pitsburgas "Penguins" hokejistiem. Šo maču muguras savainojuma dēļ izlaida Elvis Merzļikins, kurš bija piedalījies desmit no 11 iepriekšējām spēlēm.

Merzļikins šosezon aizvadījis 42 spēles, kurās vidēji ielaidis 3,38 ripas un atvairījis 90,3% pretinieku metienu.

Pa četrām spēlēm komandas rindās šosezon sakrājuši arī 30 gadus vecais Žans Fransuā Berubē un 22 gadus vecais Daniils Tarasovs, kuri pārsvarā pārstāvējuši Amerikas hokeja līgā (AHL) spēlējošo fārmklubu Klīvlendas "Monsters".

"Blue Jackets" ar 67 izcīnītiem punktiem 64 mačos Austrumu konferences turnīra tabulā ieņem devīto vietu. Līdz vietai "play-off" spēlēs komandai pietrūkst 13 punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!