Latvijas hokejists Matīss Kivlenieks, kurš piecas spēles pēc kārtas bijis Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienības Kolumbusas "Blue Jackets" rezerves vārtsargs, paudis sajūsmu par pietuvošanos savam bērnības sapnim spēlēt NHL, vēsta portāls "dispatch.com".

"Blue Jackets" vienības fārmklubā Klīvlendas "Monsters" ikdienā spēlējošais Kivlenieks uz NHL tika atkārtoti izsaukts 30. decembrī. Dienu iepriekš ceļgala savainojumu bija guvis "Blue Jackets" pamatvārtsargs Jonass Korpisalo, tādējādi abas vārtsargu pozīcijas vienībā aizpildot Latvijas hokejistiem Elvim Merzļikinam un Matīsam Kivleniekam.

Šī brīža Merzļikina dublieris par spēlēšanu Ziemeļamerikas līgā sapņojis jau kopš bērnības.

"Bērnībā šķita, ka līga atrodas tik tālu," atminējās Kivlenieks. "Spēlēšanu tur varēju tikai iztēloties. Šobrīd būt šeit ir diezgan neticami."

Kolumbusas klubs kopš Korpisalo savainojuma uzvarējis četrās no piecām spēlēm. Visās no tām vārtos stājies Merzļikins, kurš vidēji šajos mačos ielaidis 2,01 ripas un atvairījis 94,0% pretinieku raidījumu. Kivlenieks apzinās, ka viņam nepieciešama kāda notikumu sakritība, lai tiktu pie iespējas pirmo reizi stāties vārtos NHL.

"Nonācu šeit un zinu, kas man jādara – vienkārši jābūt gatavam. Tā man teica komandas vadība un to esmu centies darīt. Citas lietas nevaru kontrolēt," skaidroja vārtsargs.

Kivleniekam šī bijusi jau trešā sezona, kurā vārtuvīrs pārsvarā spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL). Latvietis šogad AHL aizvadījis 15 spēles, kuru laikā viņš caurmērā mačā ielaidis 3,04 ripas un atvairījis 89,4% pretinieku raidījumu.

Hokejists vienreiz jau stājies Kolumbusas komandas vārtos, kad tā pirms sezonas aizvadīja pārbaudes spēli. Toreiz vārtsargs aizvadīja pusi no mača, atvairot 16 no 17 pretinieku metieniem. Savukārt sezonas laikā latvietis bijis izsaukts uz NHL, lai kļūtu par Korpisalo dublieri, kamēr Merzļikins gūst spēļu praksi AHL.

Korpisalo kopš savainojuma tikusi veikta meniska operācija, pēc kuras paredzēts, ka vārtsargs nespēlēs četras līdz sešas nedēļas. Visticamāk, viņam laukumā varētu sanākt atgriezties vien februārī. Somijas hokejists arīdzan izņemts no NHL Zvaigžņu spēles sastāva, kuram sākotnēji viņš bija izvēlēts.

Par Merzļikina iespējamo aizstāvi spriedis arī portāls "theathletic.com". Žurnālists Ārons Porclains uzsvēris, ka diez vai Merzļikins stāsies vārtos katrā spēlē līdz rehabilitāciju no savainojuma būs pabeidzis Korpisalo.

Labāku sezonu nekā Kivlenieks aizvadījis 22 gadus vecais Veini Vehvilainens, kurš 17 AHL mačos vidēji pieļāvis 2,01 pretinieku komandas vārtu guvumus, bet atvairījis 92,4% metienu, norāda žurnālists. Tomēr vismaz pagaidām Vehvilainens turpina spēlēt AHL, bet Kivlenieks saglabā vietu NHL kā Kolumbusas vienības otrais vārtsargs.

"Blue Jackets" komanda četru izbraukuma spēļu sēriju turpinās ceturtdien, kad tā viesosies pie Sanhosē "Sharks" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!