Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina konkurents Jonass Korpisalo piektdien parakstīja divu gadu līgumu ar savu līdzšinējo Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Kolumbusas "Blue Jackets", vēsta NHL.

Lai arī darījuma finansiālās detaļas netiek atklātas, portāls "CapFriendly", kurā publicēts NHL hokejistu atalgojums, vēsta, ka soms nākamajos divos gados kopumā nopelnīs 5,6 miljonus ASV dolāru (5,14 miljonus eiro).

"Jonasam sezonas sākumā bija iespēja aizvadīt gana daudz spēļu. Viņš demonstrēja Visu zvaigžņu spēles vārtsarga cienīgu sniegumu," teica komandas ģenerālmenedžeris Jarmo Kekalainens. "Viņš ir jauns, talantīgs un ar lielu degsmi apveltīts vārtsargs, tāpēc esam gandarīti, ka varēsim sekot līdzi viņa izaugsmei."

Kekalainens arī pauda, ka šīs starpsezonas plānā ir arī līguma parakstīšana ar Merzļikinu, kurš vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu.

"Mums ir ļoti paveicis, ka mūsu rīcībā ir divi talantīgi vārtsargi. Ceru, ka drīz viņiem abiem būs līgums," pauda ģenerālmenedžeris.

Korpisalo šosezon aizvadīja 37 spēles, taču neilgi pirms Visu zvaigžņu spēles (29.decembris) pārtraukuma iedzīvojās savainojumā, kā rezultātā "vietu zem saules" ieguva Merzļikins. Soms šosezon vidēji spēlē ielaida 2,6 vārtus un tvēra 91,1% metienu. Tikmēr Merzļikins, kurš ir Korpisalo vienaudzis, vidēji mačā ielaida 2,2 vārtus un atvairīja 92,6% metienu, piedaloties 33 spēlēs.

Somijas vārtsargs NHL draftā 2012.gadā tika izraudzīts trešajā kārtā ar kopējo 62.numuru. Kopumā NHL viņš aizvadījis 127 spēles, no kurām maču vārtos sācis 116 reizes. Šajā laika posmā viņš vidēji mačā ielaidis 2,8 vārtus, spējot atvairīt 90,8% raidījumu.

Arī Merzļikins tika izraudzīts trešajā kārtā. "Blue Jackets" latvieti 2014.gadā izvēlējās ar kopējo 76.numuru.

Līdz sezonas pārtraukumam, kas tika izsludināts 12.martā, Kolubusas komanda ar 81 punktu 70 mačos ieņēma astoto vietu Austrumu konferencē, kas pagaidām ļautu sasniegt izslēgšanas spēles. Taču ar trīs punktu starpību zem "Blue Jackets" izvietojušās Ņujorkas "Islanders", Ņujorkas "Rangers" un Floridas "Panthers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!