Foto: LETA

Latvijas hokejistu pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas pirmdien pastiprinājušas sastāvu ar uzbrucējiem, liecina turnīra mājaslapā atrodamā informācija.

Merzļikina pārstāvētā "Blue Jackets" noslēgusi četru gadu līgumu ar uzbrucēju Gustavu Nīkvistu. Aizvadītajā sezonā viņš spēlēja Sanhosē "Sharks" un Detroitas "Red Wings" sastāvā, un 81 spēlē izcēlās ar 22 vārtiem un 38 rezultatīvām piespēlēm. Viņam arī vārti un 10 piespēles 20 Stenlija kausa spēlēs "Sharks" sastāvā.

Šajā starpsezonā no "Blue Jackets" aizgāja divi vadošie spēlētāji – uzbrucējs Artēmijs Panarins un vārtsargs Sergejs Bobrovskis. Vārtsarga līnijā viens no Bobrovska aizvietotājiem būs latvietis Elvis Merzļikins.

Savukārt Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" veica maiņas darījumu, kurā pret nākotnes NHL drafta trešās kārtas izvēli ieguva 26 gadus veco uzbrucēju Džimiju Vesiju. Viņam aizvadītā sezona bija veiksmīgākā NHL karjerā, un viņš Ņujorkas "Rangers" sastāvā izcēlās ar 17 vārtiem un 18 piespēlēm 81 spēlē.

"Sabres" izteikusi Girgensonam kvalifikācijas līgumu, cerot viņu noturēt sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!