Foto: AP/Scanpix/LETA

Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsarga pozīcija ar latvieti Elvi Merzļikinu un somu Jonasu Korpisalo prestižā sporta medija ESPN veidotajā labāko Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu vārtsargu tandēmu sarakstā ierindota 18. vietā.

Merzļikins un Korpisalo "Blue Jackets" sastāvā uzsāks savu trešo kopīgo sezonu. Merzļikins izpelnījies ilgtermiņa līgumu ar Kolumbusas komandu, bet Korpisalo šis būs pēdējais līguma gads, un vēl nav skaidrs, vai viņš paliks vienībā.

Izvērtējot katras komandas vārtsarga pozīcijā esošos spēlētājus, ESPN Merzļikina un Korpisalo tandēmu īpaši neizcēla, ierindojot vien līgas vidusdaļā.

"Neticami skumji, ka Matīss Kivlenieks vairs nav kopā ar mums. 24 gadus vecais vārtsargs, kurš starpsezonā gāja bojā traģiskā nelaimes gadījumā, būtu bijis nozīmīgs faktors "Blue Jackets" komandai gan ar savu spēli, gad ar vārtsarga līnijas "dziļuma" palielināšanu," teikts ESPN rangā.

"Šī būs pirmā sezona kopš 2014./2015. gada sezonas, kad komandu vairs netrenēs Džons Tortorella un aizsardzībā nespēlēs Sets Džounss. Ir jāmin, kā tas ietekmēs komandas aizsardzību. Tas, ko mēs zinām, Merzļikins aizvadītajās divās sezonās bija labāks vārtsargs, vidēji atvairot 91,6% metienu," teikts turpinājumā. Korpisalo tika kritizēts par to, ka viņš nespēja turpināt demonstrēt to lielisko sniegumu, kuru viņš rādīja 2020. gada izslēgšanas spēlēs, kad viņš deviņās cīņās Stenlija kausā vidēji atvairīja 94,1% metienu.

Tiek norādīts, ka cits "Blue Jackets" sistēmas vārtsargs krievs Daniils Tarasovs gaida savu iespēju.

ESPN uzskata, ka labākais vārtsargu tandēms ir Ņujorkas "Islanders" vienībai, kuras vārtus sargās krievi Semjons Varlamovs un Iļja Sorokins, bet kā trešais vārtsargs komandai ir pieredzējušais Korijs Šnaiders.

Otrajā vietā ierindojas Tampabejas "Lightning" ar Andreju Vasiļevski un Braienu Eliotu, trešajā vietā līgas jaunpienācēja Sietlas "Krakken" (Filips Grūbauers un Kriss Drīgers), bet labāko pieciniekā atrodami arī Kolorado "Avalanche" ( Dārsijs Kempers un Pāvels Francuzs) un Vinipegas "Jets" (Konors Helebaks un Ēriks Komrī).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!