Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē veicināja Kolumbusas "Blue Jackets" uzvaru ar rezultātu 2:1 pār Filadelfijas "Flyers".

Merzļikins aizvadītajā mačā atvairīja 33 no 34 "Flyers" spēlētāju metieniem, kļūstot par mača otro spožāko zvaigzni. Latvietis aizvadīja savu sezonas 24. spēli un izcīnīja 14. uzvaru šajā sezonā.

"Blue Jackets" komandas labā vārtus guva Olivers Bjorkstrands un Patriks Laine, bet Būns Dženers izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm. Vienīgo reizi Merzļikinu pārspēja Gerijs Meihjū, kurš precīzs bija 53. minūtē.

Citā mačā Teodors Bļugers ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 6:4 uzvarēt Otavas "Senators".

Bļugers rezultatīvi piespēlēja "Penguins" trešo vārtu guvumā, kad palīdzēja Maikam Matesonam panākt rezultātu 3:1. Latvietim tā bija devītā piespēle šajā sezonā, bet viņa kontā ir arī astoņi vārtu guvumi.

Bļugers ar rezultativitāti izceļas ceturtajā spēlē pēc kārtas. Latvieši hokejists 5. janvārī atgriezās laukumā pēc divu nedēļu izlaišanas, un kopš tā laika astoņās spēlēs guvis vienu golu un izdarījis piecas rezultatīvas piespēles.

Bļugers laukumā pavadīja 13:22 minūtes, no kurām 2:10 nospēlēja mazākumā. Viņš pielietoja divus spēka paņēmienus, uzvarēja 67% iemetienu un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu +1.

Uzvarētājiem Matesons guva divus vārtus "Penguins" labā, bet reizi precīzi meta Dominiks Simons. Jevgeņijs Malkins, Sidnijs Krosbijs un Džeiks Gencels. "Senators" rindās divreiz precīzs bija Džošs Noriss, bet vārtus guva arī Dreiks Batersons un Tims Štilce.

Vēl Bufalo "Sabres", spēlējot bez Zemgus Girgensona, ar rezultātu 4:5 zaudēja Dalasas "Stars".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!