Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargam Elvim Merzļikinam svētdien, 9. februārī, pārtrūka astoņu uzvaru sērija Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlēs.

Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" savā laukumā ar 1:2 (0:0, 1:0, 0:2) piekāpās Kolorādo "Avalanche".

Pateicoties Seta Džounsa precīzajam metieniem, "Blue Jackets" pēc diviem periodiem bija vadībā ar 1:0. Tiesa, trešās trešdaļas otrajā pusē Merzļikinu pārspēja Nezems Kadri un Neitans Makinons, kuri sarūpēja latvietim un pārējiem mājiniekiem zaudējumu. Pirmajā epizodē "Blue Jackets" nevarēja izraidīt ripu ārā no savas zonas, bet otrajā vārtu zaudējumā Merzļikins nespēja apturēt Makinona spēcīgo metienu.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 20 no 22 pretinieku mestajām ripām. Šo spēli no rezervistu soliņa vēroja otrs "Blue Jackets" vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Pirms tam Merzļikins bija svinējis astoņas uzvaras pēc kārtas, piecas reizes šajā sērijā paliekot "sausā". Viņš šajā sezonā laukumā devies 25 cīņās, kurās svinējis 12 uzvaras, vidēji ielaidis 2,19 ripas un atvairījis 93,0% metienu.

Latvietis ir līgas līderis "sausajās" spēlēs un dala pirmo vietu atvairītajos metienos.

Kolumbusas komanda pēdējās 15 spēlēs ar Merzļikinu vārtos izcīnījusi 12 panākumus, kas ļāvis krietni uzlabot situāciju turnīra tabulā. "Blue Jackets" pašlaik atrodas "play-off" zonā.

"Blue Jackets" ar 69 punktiem 56 spēlēs Austrumu konferencē ieņem piekto pozīciju, bet "Avalanche" ar 68 punktiem 53 dueļos ir otrā Rietumos.

Kolumbusas vienība nākamajā spēlē pirmdien, 10. februārī, mājās cīnīsies ar Tampabejas "Lightning".

Tikmēr Amerikas Hokeja līgā (AHL) turpina cīnīties uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" viesos ar 2:5 (0:1, 2:3, 0:1) atzina Vinipegas "Jets" pārākumu. Mājiniekiem ar "hat-trick" izcēlās Patriks Laine.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!