Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien palīdzēja savai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" izcīnīt uzvaru pēcspēles soda metienu sērijā, kamēr citā Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē Teodors Bļugers nopelnīja rezultatīvu piespēli.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 0:0, 1:0) "bullīšos" uzvarēja Floridas "Panthers".

Merzļikins šajā spēlē atvairīja 33 no 35 metieniem un tvēra 94,3% raidījumu. Vārtsargs tika atzīts par spēles pirmo zvaigzni, šo godu šosezon izpelnoties jau otro reizi.

"Blue Jackets" vārtu vīrs pirmo reizi kapitulēja otrā perioda 18. minūtē, kad viņu no tuvas distances ar atkārtotu metienu pārspēja Kārters Verheigi. Uzbrucējs tobrīd izlīdzināja spēles rezultātu, bet Makss Domi trešā perioda septītajā minūtē "Blue Jackets" labā realizēja skaitlisko vairākumu – 2:1.

"Panthers" izlīdzinājumu vēlreiz panāca septiņas minūtes līdz mača beigām. Ētu Lustarinens bija pirmais pie ripas, kas pēc Antona Strolmana spēcīgā metiena nokrita Merzļikinam aiz muguras.

Papildlaikā neviena no komandām vārtus neguva, bet arī "bullīšu" sērijā "Panthers" nespēja vairs pārspēt Merzļikinu. Uzvaru nesošais metiens Aleksandra Teksjē rēķinā.

"Panthers" pēdējās četrās spēlēs šis bija pirmais zaudējums.

Kolumbusas vienība šosezon astoņās Centrālās divīzijas spēlēs izcīnījusi deviņus punktus un ierindojas pirmajā vietā.

Savukārts Pitsburgas "Penguins" no zaudējuma neglāba Bļugers, kurš izcēlās ar rezultatīvu piespēli komandas vienīgo vārtu guvumā. "Penguins" viesos ar rezultātu 1:4 (1:2, 0:1, 0:1) zaudēja Bostonas "Bruins", kas izcīnīja jau ceturto uzvaru pēc kārtas.

Bļugeram rezultatīvu piespēli izdevās nopelnīt pirmā perioda 16. minūtē. Uzbrucējs palīdzēja savai komandai "Bruins" aizsardzības zonā iegūt ripu, kas pēc vairākām divcīņām nonāca pie Kodija Sisī. Sisī ar ripu pietuvojās vārtiem un ar spēcīgu metienu panāca rezultātu 1:1.

Šons Kurali līdz perioda beigām iemeta vēl vienus vārtus, bet atlikušajā laikā ar diviem "goliem" izcēlās Patriss Beržerons.

Latvijas izlases uzbrucējs šajā mačā laukumā pavadīja 14 minūtes un 17 sekundes, no kurām minūte un 38 sekundes nospēlētas mazākumā. Bļugers pielietoja trīs spēka paņēmienus, divreiz bloķēja pretinieka mesto ripu, četrreiz zaudēja ripu, uzvarēja divos no septiņiem iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Bļugers astoņu spēļu laikā sakrājis divus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles. Centra uzbrucējs tādējādi dala trešā komandas rezultatīvākā hokejista godu.

Tāpat Austrumu divīzijā spēli aizvadīja Bufalo "Sabres", mājās ar rezultātu 2:3 (1:1, 0:1, 1:0, 0:1) papildlaikā piekāpjoties Ņujorkas "Rangers". Kājas muskuļa savainojuma dēļ "Sabres" rindās šosezon nespēlēs Zemgus Girgensons.

Uzvaru "Rangers" komandai papildlaika trešajā minūtē nodrošināja aizvadītā gada drafta pirmais numurs Aleksis Lafrenjē. Iepriekš mačā ar vārtiem "Sabres" rindās izcēlās kapteinis Džeks Aikels un Sems Reinhārts, bet Ņujorkas vienībā vārti Artēmijam Panarinam un Raienam Stromam.

"Penguins" ar deviņiem punktiem astoņās spēlēs Austrumu divīzijā ierindojas ceturtajā vietā, kamēr "Sabres" ar astoņiem punktiem atrodas pozīciju zemāk.

Vēl no latviešu pārstāvētajiem klubiem Sanhosē "Sharks" bez Rūdolfa Balcera ierindā viesos ar 0:3 (0:0, 0:0, 0:3) zaudēja Kolorādo "Avalanche".

Spēles noslēdzošajās 20 minūtēs divreiz izcēlās Nazems Kadri, bet vēl vienus vārtus guva Andrē Burakovskis.

"Sharks" ar sešiem punktiem septiņos mačos Rietumu divīzijā ierindojas septītajā vietā astoņu klubu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!