Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārās sezonas izskaņā ceturtdien, 28. aprīlī, pie uzvaras tika Elvis Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets", bet ar zaudējumiem samierinājās Rūdolfa Balcera vienība Sanhosē "Sharks" un Bufalo "Sabres" ar Zemgus Girgensonu ierindā.

Merzļikins regulārās sezonas priekšpēdējā spēlē atvairīja 25 no 27 metieniem, bet "Blue Jackets" ar 5:2 (1:0, 1:1, 3:1) pieveica Tampabejas "Lightning". Merzļikins ar savu sniegumu izpelnījās arī spēles otrās zvaigznes godu.

Merzļikins spēlē nopelnīja divas soda minūtes pēc incidenta pie saviem vārtiem, kur iesaistījās nelielā grūstīšanās.

"Blue Jackets" labā vārtus guva Olivers Bjērkstrands, Kols Silindžers, Jakubs Vorāčeks, Džeks Roslovičs un Endrjū Pīks, bet "Lightning" rindās izcēlās Ņikita Kučerovs un Korijs Perijs.


NHL regulāro sezonu Merzļikins un "Blue Jackets" noslēgs ar spēli pret Teodora Bļugera komandu Pitsburgas "Penguins". Tā kā "Blue Jackets" nav iekļuvusi izslēgšanas turnīrā, tad Merzļikins pēc tam steigs palīgā Latvijas izlasei.

Latvijas izlasei tuvākajā laikā palīgā varēs doties arī Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā vienība "Sharks" sezonas priekšpēdējā spēlē pagarinājumā ar 4:5 (2:0, 1:2, 1:2, 0:1) piekāpās Edmontonas "Oilers".

Balcers nospēlēja 13:09 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, divreiz bloķēja pretinieku metienu un divreiz pielietoja spēka paņēmienu, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Haizivis" spēles gaitā nenosargāja divu vārtu pārsvaru, tad bija vadībā ar 3:2 un 4:3, tomēr beigās pie uzvaras tika "Oilers". Visi vārti mačā tika gūti nelielos laika periodos. Pirmajā periodā cīņas sākumā 26 sekunžu laikā divreiz izcēlās Noā Gregors, panākot 2:0 "Sharks" labā. Otrā perioda vidū trīsarpus minūšu laikā Raiens Makleods un Kailers Jamamoto panāca izlīdzinājumu, bet tad pēc trīs minūtēm Skots Rīdijs atjaunoja "haizivīm" pārsvaru.

Trešo reizi "uguņošanu" komandas sarīkoja pēdējās trešdaļas vidū. Dereks Raiens atkal panāca spēlē līdzsvaru, pēc minūtes Niks Bonīno atguva "Sharks" vadību spēlē, bet vēl pēc minūtes Filips Brobergs trešo reizi spēlē panāca līdzsvaru. Pagarinājumā otrajā minūtē uzvaru "Oilers" nodrošināja Zaks Hīmans.

Savukārt "Sabres" savā priekšpēdējā spēlē ar 0:5 (0:0, 0:2, 0:3) zaudēja Bostonas "Bruins", pārtraucot četru uzvaru sēriju.

Girgensons 15:32 minūšu laikā izcēlās ar trīs spēka paņēmieniem, trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bet cīņu spēja noslēgt ar neitrālu lietderības koeficientu.

Par mača galveno varoni kļuva Patrīss Beržerons, kurš izcēlās ar "hat trick", bet vēl pa reizei ripu "Sabres" vārtos ielidināja Dāvids Pastrņaks un Tailors Hols.

Otro maču pēc kārtas uz Vankūveras "Canucks" soliņa bija latviešu vārtsargs Artūrs Šilovs, bet viņa klubs ar 3:2 (0:0, 0:2, 2:0, 1:0) pieveica Losandželosas "Kings". "Canucks" vārtos Spensers Mārtins atvairīja 33 no 35 metieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!