Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta jaunajā sezonā ceturtajā spēlē pie pirmās uzvaras beidzot tika Elvja Merzļikina pārstāvētā vienība Kolumbusas "Blue Jackets", bet otro panākumu trīs spēlēs guva Bufalo "Sabres" un Zemgus Girgensons.

Merzļikins un "Blue Jackets" otrdien, 18. oktobrī, savās mājās atspēlēja divu vārtu deficītu un ar 4:3 (0:2, 1:0, 2:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Vankūveras "Canucks". Merzļikins mačā atvairīja 32 no 35 metieniem.

Latviešu vārtsargs slimības dēļ bija spiests izlaists sezonas atklāšanas spēli, bet otrajā mačā bija rezervē. Svētdien "Blue Jackets" ar Merzļikinu vārtos ar 2:5 zaudēja Sentluisas "Blues", bet tagad komanda tikusi pie pirmā panākuma.

Pirmajā periodā Bo Horvats un Eliass Petersons sarūgtināja Merzļikinu, panākot 2:0 viesiem. Četras minūtes pirms otrās trešdaļas beigām Džastins Danforts samazināja rezultāta starpību, bet pēdējās trešdaļas septītajā minūtē Zaks Verenskis panāca neizšķirtu. Jau pēc 42 sekundēm Horvats guva savus trešos vārtus sezonā, atjaunojot "Canucks" pārsvaru, bet arī šoreiz "Blue Jackets" atspēlējās – perioda vidū precīzs bija Džonijs Gudro.

Uzvaras vārtus pagarinājuma ceturtajā minūtē pēc teicamas Jegora Činahova piespēles guva Vladislavs Gavrikovs.

Savukārt "Sabres" savā sezonas trešajā spēlē ar 4:2 (1:1, 2:0, 1:1) sarūgtināja Edmontonas "Oilers" un tās zvaigzni Konoru Makdeividu.


Girgensons nospēlēja 12:10 minūtes, no kurām 2:40 mazākumā. Latviešu uzbrucējs reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, kā arī uzvarēja vienā no četriem iemetieniem.

Pēc nospēlētām četrām minūtēm Rasmuss Dālins vadībā izvirzīja "Sabres", bet jau pēc 23 sekundēm Darnels Nērss izlīdzināja rezultātu. Izšķirošo pārsvaru Bufalo komanda ieguva otrajā periodā – jau 44. sekundē Teidžs Tompsons atjaunoja "Sabres" pārsvaru, bet pēc nepilnām piecām minūtēm Džons Džeisons Peterka panāca 3:1. Pusotru minūti pirms spēles beigām "Oilers" pēc Raiena Njūdženta-Hopkinsa gola saasināja cīņu, bet mača izskaņā Alekss Tačs raidīja ripu jau tukšajos Edmontonas komandas vārtos, nodrošinot "Sabres" uzvaru ar 4:2.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!