Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" svētdien piedzīvoja zaudējumu regulārās sezonas spēles pēcspēles metienos, savukārt Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres", pateicoties lieliskai trešajai trešdaļai, svinēja uzvaru.

"Blue Jackets" hokejisti ar rezultātu 3:4 (2:0, 0:3, 1:0, 0:1) viesos piekāpās Ņūdžersijas "Devils" vienībai.

Merzļikins atvairīja 23 no 26 pretinieku izpildītajiem metieniem, tiekot galā ar 88,5% pretinieku raidījumu. Savukārt "bullīšos" hokejists tika pārspēts divos no septiņiem piegājieniem.

Viesi pirmo septiņu minūšu laikā paspēja panākt rezultātu 2:0, vispirms vārtus gūstot Endrjū Pīkam, bet pārsvaru dubultojot Zekam Verinskim. "Devils" atbildes triecienu deva otrās trešdaļas ievadā, kad Merzļikinam nācās kapitulēt trīs reizes 11 minūšu laikā. Vispirms vārtsargu ar spēcīgu plaukstas metienu pārspēja Džoijs Andersons, Niks Merklijs guva vārtus, pirmais tiekot pie atlēkušās ripas, bet Kails Palmeri trieca ripu pret vārtu stabu, no kura tā ielēca vārtos.

Kolumbusas kluba uzbrucējs Kevins Stenlunds trešajā trešdaļā rezultātu izlīdzināja, bet Merzļikins komandu pāris reizes glāba, perioda laikā arī apturot triju hokejistu izgājienu pret viņu un vienu aizsargu.

Savukārt papildlaikā Merzļikins tika galā ar izgājienu uz saviem vārtiem pēc Pjēra-Lika Dubuā kļūdas.

"Blue Jackets" hokejisti tā arī nespēja nomākt mājinieku vienību, realizējot vien trīs no 55 izpildītajiem metieniem, bet uzvaru pēcspēles metienos jau izrāva "Devils" komanda.

Savukārt panākumu svētdien izcīnīja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" vienība, kas ar rezultātu 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) pārspēja Toronto "Maple Leafs" komandu.

Latvijas izlases uzbrucējs spēli aizvadīja ceturtajā virknējumā, laukumā pavadītajās 14:39 minūtēs (1:10 no tām mazākumā) atzīmējoties ar vienu metienu, vienu bloķētu metienu, neuzvarētu iemetienu, kā arī lietderības koeficientu -1.

"Maple Leafs" vienība spēja atspēlēties no deficīta 0:2, vispirms vārtus gūstot Jegoram Korškovam, bet trešās trešdaļas ievadā Zekam Haimenam izlīdzinot rezultātu.

Taču tad "Sabres" izcēlās ar trim vārtiem pusotras minūtes laikā, pa reizei ripu pretinieku cietoksnī raidot Džekam Aihelam, Girgensona virknējuma biedram Kailam Okposo un Džimijam Vesijam.

Elvja Merzļikina un Matīsa Edmunda Kivlenieka pārstāvētā "Blue Jackets" vienība ar 72 punktiem 60 mačos ieņem sesto vietu Austrumu konferencē, bet "Sabres" komanda, pateicoties 59 spēlēs gūtiem 62 punktiem, tajā ieņem 12. pozīciju.

Bufalo klubs nākamo maču aizvadīs otrdien, kad tas viesosies pie Otavas "Senators" vienības, kas Latvijas hokejistu Rūdolfu Balceru pagaidām nosūtījusi uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL). Savukārt Latvijas vārtu vīru pārstāvētā "Blue Jackets" otrdien viesosies pie Filadelfijas "Flyers" hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!