Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionātā savu otro uzvaru guva Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins, kurš ar 25 atvairītiem metieniem palīdzēja Kolumbusas "Blue Jackets" pieveikt vienu no līgas līdervienībām Bostonas "Bruins".

"Blue Jackets" hokejisti ceturtdien "Bruins" vienību uzvarēja pagarinājumā ar rezultātu 2:1 (0:0, 0:1, 1:0, 1:0).

Pa Merzļikina sargātajiem vārtiem tika izdarīti 26 metieni, un latvietis atvairīja 25 no tiem. Ar savu sniegumu viņš tika atzīts par mača otro spožāko zvaigzni. Otro spēli pēc kārtas rezervē palika cits Latvijas vārtsargs Matīss Kivlenieks.

Vienīgo reizi Merzļikinu pārspēja "Bruins" spēlētājs Davids Pastrņaks, kurš tādējādi guva 30. vārtus un 60. rezultativitātes punktu šajā sezonā. Uzbrucējs precīzi meta mača 32. minūtē. Kad trešajā periodā bija nospēlētas 126 sekundes, Sonijs Milano rezultātu izlīdzināja, un sīvā spēkošanās nonāca līdz pagarinājumam. Papildlaika pirmajā minūtē Pjērs Luks Dubuā izrāva uzvaru Kolumbusas vienībai.

Savu pirmo spēli NHL šosezon aizvadīja arī Rūdolfs Balcers, kura pārstāvētā Otavas "Senators" ar 3:6 (2:1, 0:4, 1:1) piekāpās Floridas "Panthers".

Balcers laukumā pavadīja 13:12 minūtes, no kurām 2:02 minūtes nospēlēja skaitliskajā vairākumā. Šajā laikā viņš izdarīja vienu metienu pa vārtiem un nopelnīja lietderības koeficientu -1.

Lai arī jau otrajā minūtē Jevgeņijs Dadonovs deva vadību "Panthers" vienībai, tomēr Tailers Eniss un Kriss Tiernijs ļāva "Senators" pirmo periodu noslēgt vadībā. Tad otrajā periodā Dadonovam, Noelam Akjari, Frenkam Vatrano un Koltonam Sīvioram izdevās ielikt pamatus "Panthers" uzvarai, izvirzot savu komandu vadībā ar 5:2. Konors Brauns Otavai ļāva pietuvoties līdz divu vārtu deficītam, bet noslēgumā Džonatans Huberdo panāca mača gala rezultātu.


Vēl Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 3:2 (1:2, 0:0, 1:0, 1:0) pagarinājumā pieveica Edmontonas "Oilers".

Girgensons nospēlēja 16:25 minūtēs, no kurām 1:13 minūtes viņš laukumā pavadīja mazākumā, izdarot četrus metienus pa vārtiem un pielietojot divus spēka paņēmienus.

Līdz spēles septītajai minūtei Raiens Šeiens un Raiens Nūdžents-Hopkins deva 2:0 vadību "Oilers" hokejistiem, taču Kērtiss Lazars devītajā minūtē guva pirmos vārtus arī "Sabres" vienībai. Pēc nerezultatīva hokeja otrajā periodā Sems Reinhards trešā perioda ceturtajā minūtē izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājumā uzvaru Bufalo nodrošināja Džeks Eikels.

Visbeidzot Teodora Bļugera pārstāvātā Pitsburgas "Penguins" ar 2:3 (2:1, 1:0, 0:0, 0:1) pagarinājumā savā laukumā zaudēja Sanhosē "Sharks".

Bļugers nospēlēja 17:24 minūtes, no kurām 1:22 minūtes mazākumā. Viņš uzvarēja desmit no 19 iemetienos, izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Tomašs Hertls trešajā minūtē deva vadību "Sharks" vienībai, taču Patriks Hornkvists 17. minūtē rezultātu izlīdzināja. Minūti pēc tam Logans Kutūrs atguva "Sharks" vienībai vadību, kas saglabājās līdz otrā perioda pēdējai minūtei, kad atkal precīzs bija Hornkvists. Cīņa nonāca līdz pagarinājumam, kurā Brents Bērns izrāva uzvaru Sanhosē vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!