Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien, 5. janvārī aizvadīja savu pirmo spēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pēc gandrīz mēneša pauzes, bet Kolumbusas "Blue Jackets" ar 2:6 (1:0, 1:4, 0:2) piekāpās Vašingtonas "Capitals".

Savu līdz šim pēdējo maču Merzļikins aizvadīja 13. decembrī, kad "Blue Jackets" viesos ar 0:4 zaudēja Floridas "Panthers". Kopš tā laika "Blue Jackets" aizvadīja astoņus mačus, bet Merzļikins nespēlēja saslimšanas dēļ. Atgriešanās spēlē Merzļikins atvairīja 31 no 37 metieniem, divreiz kapitulējot arī mazākumā.

"Blue Jackets" šī bija jau devītā neveiksme pēdējās desmit spēlēs. Kolumbusas komanda šobrīd ar 24 punktiem ir otra vājākā visā līgā.

Pirmajā periodā Džonijs Gudro vadībā izvirzīja "Blue Jackets", bet Merzļikins atvairīja visus 13 metienus. Otrā perioda otrajā minūtē Tīdžejs Ošī pārspēja Merzļikinu, bet pēc desmit minūtēm Nikolā Obē-Kubēls panāca 2:1 "Capitals" labā. Pēc nepilnām divām minūtēm Gevins Beireiters izlīdzināja rezultātu, bet otrā perioda izskaņā pusotras minutes laikā Merzļikinu pārspēja Martins Fehervarijs un Gārnets Hetevejs, panākot 4:2 ASV galvaspilsētas komandas labā.

Pēdējā trešdaļā vairākumā Merzļikinu pārspēja vēl Ošī un Aleksandrs Ovečkins, bet "Capitals" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 6:2.

Zaudējumu piedzīvoja arī Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins", kas ar 2:5 (0:3, 0:1, 2:1) piekāpās Lasvegasas "Golden Knights".

"Penguins" tas bija sestais zaudējums pēc kārtas un septītais pēdējās astoņās spēlēs. Pirms tam Pitsburgas komandai bija astoņas uzvaras deviņās spēlēs

Bļugers nospēlēja vien 10:16 minūtes, kas bija trešais mazākais spēles laiks "Penguins" komandā. Latviešu uzbrucējs uzvarēja četros no desmit iemetieniem, izdarīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Jau līdz spēles 12 minūtei "Golden Knights" bija panākuši 3:0 pēc Fila Kesela, Džeka Eihela un Čandlera Stīvensona goliem. Otrā perioda pēdējā sekundēs Marks Stouns panāca jau 4:0, praktiski izšķirot spēles likteni. Pēdējās trešdaļas sākumā Tais Smits guva "Penguins" pirmos vārtus, Pol Koters perioda vidū atjaunoja "Golden Knights" četru vārtu pārsvaru, bet mača izskaņā otros "Penguins" vārtus guva Sidnijs Krosbijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!