Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Elvja Merzļikina pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kolumbusas "Blue Jackets" ceturtdien papildlaikā piedzīvoja septīto zaudējumu pēc kārtas, bet Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins" pārtrūka triju uzvaru sērija.

"Blue Jackets" vienība mājās ar rezultātu 3:4 (2:1, 1:2, 0:0, 0:1) otro reizi triju dienu laikā piekāpās Filadelfijas "Flyers" hokejistiem.

Merzļikins atvairīja 29 no 33 pretinieku metieniem, tādējādi tiekot galā ar 87,9% pretinieku raidījumu.

Spēles rezultātu jau pirmajā minūtē atklāja "Blue Jackets" hokejists Olivers Bjorkstrands, bet trešdaļas gaitā pārsvaru dubultoja Niks Folinjo.

Savukārt otrā laukuma pusē turpinājās Elvja Merzļikina nedienas, vārtsargam jau otrdien divreiz ielaižot daļēji nejaušus vārtus. Kolumbusas kluba aizsargs Vladislavs Gavrikovs cīņā pie vārtiem nogāza Trevisu Konečniju, pret kura slidu pēc metiena no zilās līnijas atsitās ripa, kas atrada ceļu vārtos.

Otrās trešdaļas ievadā Stefans Mato panāca rezultātu 3:1 mājinieku labā. Piecas minūtes pirms perioda beigām Merzļikinu bez noteikumu pārkāpuma aiz saviem vārtiem notrieca Austrijas izlases hokejists Mihaels Rafls. Tam nākamajā uzbrukumā sekoja Nikolasa Aube-Kubela vārtu guvums, bet pēc pusotras minūtes Merzļikinu arī ar strauju plaukstas metienu pārspēja Klods Žirū.

Spēles atrisinājums pamatlaikā netika gūts, kas piespieda abām komandām aizvadīt papildlaiku. Tajā uzvaru nesošos vārtus guva Kevins Heizs, kurš ar vienu kustību apmānīja divus aizsargus un izmantoja gūto iespēju vienatnē pārspēt Merzļikinu.

Savukārt Pitsburgas "Penguins" komanda ar rezultātu 0:4 (0:0, 0:3, 0:1) izbraukumā zaudēja Toronto "Maple Leafs" vienībai.

Teodors Bļugers laukumā pavadīja 16:27 minūtes, no kurām 11 sekundes bija vairākumā, bet 2:46 minūtes mazākumā. Trešā virknējuma uzbrucējs uzvarēja vienā no pieciem iemetieniem, izpildīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī vienreiz kļūdījās, spēlējot ar ripu.

Pitsburgas hokejistus iegāza vāji aizvadītā otrā trešdaļā, kurā Džeiks Mazins, Viljams Nīlanders un Kasperi Kapanens nodrošināja Toronto vienībai vadību 3:0.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts Frederiks Andersens, kurš tika galā ar visiem 24 viesu hokejistu raidījumiem, bet Mets Marejs atvairīja 26 no 30 laukuma saimnieku raidījumiem.

Pitsburgas vienība ar 59 spēlēs gūtiem 80 punktiem saglabā trešo vietu Austrumu konferencē, bet uz sesto vietu, pateicoties papildlaikā izcīnītajam punktam, pakāpusies Kolumbusas komanda, kurai 62 spēlēs sakrāti 73 punkti.

"Penguins" sestdien tiksies ar Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres" komandu, bet "Blue Jackets" hokejistiem sestdien paredzēts mačs viesos pret Nešvilas "Predators" klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!