Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins naktī uz pirmdienu ielaida trīs vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā, kamēr Kolumbusas "Blue Jackets" zaudēja pagarinājumā.

"Blue Jackets" viesos ar 2:3 (0:2, 1:0, 1:0, 0:1) pagarinājumā piekāpās Arizonas "Coyotes". Kolumbusai šis Arizonā bija pirmais zaudējums kopš 2015. gada.


Merzļikins šajā cīņā atvairīja 22 no 25 metieniem jeb 88%, kas tik un tā ir virs viņa vidējā sezonas rādītāja.

Kolumbusai neveiksmīga bija pirmā trešdaļa, jo tās izskaņā "Coyotes" pāris minūšu laikā iemeta divus vārtus. Vispirms asu partnera piespēli 15. minūtē pielaboja Treviss Boids, bet tikai divas minūtes un 14 sekundes vēlāk Niks Šmalcs vārtos iemeta ripu, kas pēc spēcīga raidījuma bija nupat atlēkusi no apmales.

"Blue Jackets" gan panāca izlīdzinājumu - 34. minūtē kapteinis Būns Dženers pielaboja partnera raidījumu, bet 56. minūtē vairākumā Patriks Laine no dažu metru attāluma spēcīgi trieca ripu vārtos. Uzvarētājs beigās tika noskaidrots pagarinājumā, kura otrās minūtes izskaņā pēc lieliskas saspēles Merzļikinu pārspēja Barets Heitons.

Kolumbusa ar 41 punktu 57 spēlēs ir vājākā komanda starp 16 vienībām Austrumu konferencē, taču visas līgas vērtējumā tā nu apsteigusi Anaheimas "Ducks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!