Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs ceturtdien Latvijas hokejistu Elvja Merzļikina un Kristiāna Rubīna pārstāvētie klubi piedzīvoja zaudējumus.

"Blue Jackets" ar Merzļikinu vārtos ar rezultātu 1:2 pēcspēles metienos savā laukumā piekāpās Anaheimas "Ducks" vienībai.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 25 no 26 pretinieku metieniem. Tā viņam bija 16. spēle šajā sezonā, un viņš vidēji ielaidis 2,8 vārtus un atvairījis 91,7 % metienu.

Pamatlaikā abi vārti tika gūti ar divu minūšu intervālu. Vispirms astotajā minūtē Aleksandrs Teksjē izvirzīja vadībā "Blue Jackets", bet Isāks Lundestroms pēc divām minūtēm guva vārtus arī "Ducks" hokejistiem.

Cīņa nonāca līdz pēcspēles metieniem, kur Anaheimas komandai Trevors Zīgrass un Rikards Rakels izpildīja precīzus metienus, bet "Blue Jackets" rindās precīzs bija tikai Jakubs Vorāčeks.

Aktīvs spēka spēlē bija aizsargs Kristiāns Rubīns, bet viņa pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" ar rezultātu 3:5 piekāpās Tampabejas "Lightning".

Rubīns laukumā pavadīja 12:08 minūtes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, nopelnīja divas soda minūtes un pielietoja septiņus spēka paņēmienus. Savu otro spēli NHL viņš noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.


Pirmajā trešdaļā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem, pēc 20 minūtēm rezultātam esot 2:2. Otrajā trešdaļā Ondržejs Palāts un Teilors Radišs deva vadību ar 4:2 "Lightning" vienībai, bet atspēlēties Toronto komandai vairs neizdevās.

"Maple Leafs" labā divus vārtus guva Ondržejs Kaše, bet reizi precīzs meta Viljamss Nīlanders.

Zaudējumu piedzīvoja arī Sanhosē "Sharks", kas spēlē bez Rūdolfa Balcera, ar rezultātu 2:5 piekāpjoties Minesotas "Wild" vienībai.

Uzvarētājiem divreiz precīzs bija Džordans Grīnvejs, bet vienus vārtus guva Kevins Fiala, Joels Ēriksons Eks un Kirils Kaprizovs. "Sharks" komandā precīzi meta Džonatans Dalens un Tomašs Hertls.

NHL Metropolitāna divīzijā "Blue Jackets" ar 27 punktiem 25 spēlēs ierindojas piektajā vietā, bet '" Maple Leafs" Atlantijas okeāna divīzijā ierindojās trešajā pozīcijā. Klusā okeāna divīzijā "Sharks" ar 29 punktiem 27 spēlēs ierindojas piektajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!