Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins otrdien neglāba "Lugano" komandu no zaudējuma Šveices augstākās līgas (NLA) spēlē.

"Lugano" savā laukumā ar rezultātu 0:1 (0:1, 0:0, 0:0) piekāpās "Zug" hokejistiem.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 25 no 26 pretinieku mestajām ripām. Viņš šosezon desmit spēlēs vidēji ielaidis 2,43 ripas un atvairījis 92,75% metienu.

Tikmēr vārtsarga Ivara Punnenova un uzbrucēja Riharda Melnalkšņa pārstāvētā Langnau "Tigers" mājās ar rezultātu 4:3 (1:1, 1:1, 2:1) apspēlēja "Lausanne" vienību, kuras sastāvā spēlē uzbrucējs Ronalds Ķēniņš.

Melnalksnis laukumā pavadīja 22 sekundes, kurās zaudēja savā vienīgajā iemetienā un tika pie neitrāla lietderības koeficienta. Viņš šosezon NLA kopumā nospēlējis septiņas minūtes un 13 sekundes.

Savukārt Punnenovs traumas dēļ vēl nevarēja spēlēt, "Tigers" vārtsargam Damjano Čjačio atvairot 19 no 22 pretinieku mestajām ripām.

Tikmēr Ķēniņš uz ledus pavadīja 20 minūtes un desmit sekundes, kuru laikā četras reizes meta pa vārtiem, bloķēja vienu raidījumu, tika pie divām soda minūtēm un negatīvas lietderības koeficienta -1.

Ķēniņš šajā sezonā 13 spēlēs guvis divus vārtus un veicis divas rezultatīvas piespēles.

Šveices augstākās līgas kopvērtējumā līderpozīciju ar 30 punktiem 13 spēlēs ieņem "Biel-Bienne", bet ceturtā ar 21 punktu 12 mačos ir "Tigers". Tikmēr "Lausanne" ar 13 punktiem 13 cīņās ir devītā, kamēr uzreiz aiz tās ar 12 punktiem 11 spēlēs ir "Lugano".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!