Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Elvis Merzļikins sargāja Kolumbusas "Blue Jackets" vārtus, taču viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 4:5 piekāpās Toronto "Maple Leafs".

Savā sezonas 36. spēlē Merzļikins atvairīja 28 no 33 pretinieku metieniem, trīs reizes kapitulējot jau pirmajā trešdaļā. Latvietis šosezon vidēji mačā ielaidis 3,42 vārtus un atvairījis 90,3% metienu.

Pirmajā trešdaļā vārtsargu no Latvijas pārspēja "Maple Leafs" uzbrucēji Iļja Mihejevs, Mičels Mārners un Ostons Metjūzs, kuram tas bija 40. vārtu guvums šajā sezonā. Trīs vārtu deficītu "Blue Jackets" atspēlēja. Otrās trešdaļas otrajā minūtē Šons Kuralijs guva savas komandas pirmos vārtus, tad 71 sekundi pirms trešdaļas beigām Olivers Bjorkstrands izcēlās ar precīzu metienu, bet 43. minūtē rezultātu 3:3 panāca Džeks Roslovičs.

Divas minūtes vēlāk Aleksandrs Kerfūts atguva vadību "Maple Leafs" hokejistiem, bet 52. minūte rezultātu 5:3 panāca Maikls Bantings. Pamatlaika pēdējā minūtē Patriks Laine bija precīzs, kad "Blue Jackets" spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem un bez Merzļikina, bet vēlreiz izlīdzināt rezultātu atlikušajās 48 sekundēs neizdevās.

Citā spēlē sagrāvi piedzīvoja Bufalo "Sabres", kas ar rezultātu 1:6 kapitulēja Floridas "Panthers".

Uzvarētājiem vārtus un divas rezultatīvas piespēles iekrāja Aleksandrs Barkovs, bet Meisons Mārčments izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm. Vienīgos vārtus "Sabres" labā guva Džons Heidens.

"Sabres" komandā savainojuma dēļ joprojām nevar spēlēt Zemgus Girgensons. Viņš nav spēlējis kopš 25. janvāra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!