Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) otrdienas spēlēs zaudējumus piedzīvoja Latvijas hokejista Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība un Teodora Bļugera Pitsburgas "Penguins" komanda.

Elvis Merzļikins piekto reizi stājās vārtos NHL spēlē, bet kārtējo reizi nespēja tikt pie pirmās uzvaras, Kolumbusas vienībai ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:1) pēcspēles metienos piekāpjoties Monreālas "Canadiens" komandai.

Latvijas izlases vārtsargs atvairīja 30 no 32 metieniem, tiekot galā ar 93,8% pretinieku raidījumu. Turklāt mājinieku komanda nespēja realizēt divus no trim "bullīšiem", taču "Blue Jackets" uzbrucēji izšķērdēja visus trīs pēcspēles metienus.

Spēles rezultātu viesu labā pirmajā periodā atklāja Ēriks Robinsons, bet otrās trešdaļas ievadā Brendans Galagers ieslidoja Kolumbusas komandas zonā un ar metienu cauri kājsargiem pārspēja Merzļikinu.

Nepilnas divas minūtes pirms perioda beigām Zaks Verenskis atjaunoja "Blue Jackets" komandas pārsvaru. Taču perioda izskaņā Tomašs Tatars pēc piespēlēs šķērsām viesu kluba zonai raidīja ripu nepiesegtajā Merzļikina vārtu stūrī.

Tā kā vārti netika gūti ne trešajā periodā, ne papildlaikā, mača uzvarētāju nācās noteikt pēcspēles metienos. Tajos Merzļikins atvairīja Pola Bairona un Nika Kazinsa metienus, bet Džonatains Druins ar nūjas neērto pusi spēja novirzīt ripu vārtos cauri Merzļikina kājsargiem.

Pēc šīs spēles Merzļikins piecos mačos vidēji atvairījis 89,4% pretinieku metienu un ielaidis 3,43 ripas. Šī bija jau trešais hokejista zaudējums papildlaikā vai pēcspēles metienos. Savukārt "Blue Jackets" vienība ar 16 punktiem 18 spēlēs ieņem 13. vietu Austrumu konferencē.

Teodors Bļugers un Pitsburgas "Penguins" viesos ar rezultātu 2:3 (0:2, 2:0, 0:0, 0:1) zaudēja Ņujorkas "Rangers" komandai.

Uzbrucējs laukumā pavadīja 17:53 minūtes, izpelnoties trešo lielāko spēles laiku starp komandas uzbrucējiem. Sev atvēlētajā laikā Bļugers izcēlās ar astoņiem spēka paņēmieniem, diviem bloķētiem metieniem, kā arī vienu raidījumu pa pretinieku vārtiem. Centra uzbrucējs arīdzan uzvarēja piecos no astoņiem iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Kāpo Kako un Ādama Foksa precīzi metieni pirmajā periodā deva Ņujorkas komandai iespēju izvirzīties vadībā ar rezultātu 2:0. Taču otrajā periodā Džastins Šulcs un Džareds Makkans spēja atspēlēt divu vārtu deficītu.

Pēdējais vārds gan piederēja Somijas hokeja talantam Kako, kurš spēles papildlaikā pēc Foksa piespēles nodrošināja mājiniekiem uzvaru.

Bļugers sezonas laikā aizvadījis 18 spēles, kurās viņš guvis divus vārtus un atdevis trīs rezultatīvas piespēles. Pitsburgas komanda šajos mačos savākusi 22 punktus, kas tai ļauj atrasties septītajā vietā Austrumu konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!