Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē otrdien, 1. martā, 30 metienus atvairīja Elvis Merzļikins, palīdzot Kolumbusas "Blue Jackets ar 4:3 (2:1, 1:1, 1:1) pieveikt Ņūdžersijas "Devils".

Merzļikinam šī bija otrā spēle pēc neliela savainojuma izārstēšanas un abos mačos viņš bijis viens no "Blue Jackets" līderiem.

Merzļikins pirmo reizi spēlē kapitulēja jau 54. sekundē, kad vairākumā viņu pārspēja Džeks Hjūzs. 14. minūtē Džeiks Kristiansens izlīdzināja rezultātu, bet Olivers Bjerkstrands vēlāk izvirzīja vadībā jau "Blue Jackets". Otrā perioda 46. sekundē Būns Dženers vairākumu jau realizēja "Blue Jackets", komandai, bet Niko Hišera vārti ļāva "Devils" komandai iespēju saasināt cīņu. "Blue Jackets" vadību pēdējās trešdaļas sākumā nostiprināja Patriks Laine, panākot 4:2. Pēdējā perioda astotajā minūtē Merzļikinu pārspēja Pāvels Zaha, bet atlikušajā laikā "Devils" centienus tikt kaut vai pie punkta apturēja Merzļikins.

Vēl vienā mačā otrdien Sanhosē "Sharks" bez Rūdolfa Balcera ierindā ar 1:3 zaudēja Lasvegasas "Golden Knights".

Balceram pēc gūtās ķermeņa augšdaļas traumas bija paredzēts atgriezties ierindā jau iepriekšējā mačā pret Vankūveras "Canucks", tomēr pēdējā mirklī viņš neiekļuva sastāvā. Arī tagad bija prognozēts, ka Balcers varētu doties laukumā, tomēr viņa nebija spēles pieteikumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!