Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien, 21. oktobrī, Elvis Merzļikins atvairīja 34 metienus, bet Kolumbusas "Blue Jackets" pagarinājumā ar 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0) pieveica Ņujorkas "Islanders".

Merzļikins atvairīja 34 no 36 pretinieku metieniem, bet "Blue Jackets" mačā izdarīja 32 metienus pa Iļjas Sorokina sargātajiem vārtiem.

Kolumbusas komandai tā bija trešā uzvara sezonas pirmajās četrās spēlēs, turklāt visas trīs uzvaras izcīnītas ar Merzļikinu vārtos. Latviešu vārtsargs šajos trīs mačos ielaidis piecas ripas, pa viņa vārtiem izdarīti 94 metieni, no kuriem atvairīti 89 (jeb 94,7%).

Otrā perioda vidū Skots Mejfīlds vadībā izvirzīja "Islanders", bet otrās trešdaļas priekšpēdējā minūtē 33 sekunžu laikā Būns Dženers vairākumā un Kols Silindžers panāca 2:1 "Blue Jackets" labā. Pēc nospēlētām piecām minūtēm pēdējā trešdaļā Metjū Barzals izlīdzināja rezultātu. Uzvaru "Blue Jackets" nodrošināja somu jaunā hokeja zvaigzne Patriks Laine, kurš pagarinājuma otrajā minūtē pārspēja Sorokinu ar spēcīgu plaukstas metienu.

Pie uzvaras ceturtdien tika arī Rūdolfs Balcers un "Sharks", kas ar 2:1 pieveica latviešu hokejista bijušo klubu Otavas "Senators". "Sharks" tā bija trešā uzvara trīs spēlēs.

Balcers laukumā bija 15:26 minūtes, bet spēli noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1. Latviešu hokejists metienus pa vārtiem gan neizdarīja, bet bloķēja vienu metienu.

"Senators" hokejisti pirmie guva vārtus mačā, pirmā perioda vidū pēc Dreika Batersona metiena panākot 1:0. Panākumu mačā "haizivis" sev nodrošināja otrajā periodā - tā sākumā jau otrajā minūtē Logans Kutūrs izlīdzināja rezultātu, bet 15. minūtē Kevins Lebanks izmantoja skaitlisko vairākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!