Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien atzīmējās ar teicamu sniegumu Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, palīdzot Kolumbusas "Blue Jackets" komandai svinēt uzvaru.

"Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Karolīnas "Hurricanes", pie punktiem tiekot piektajā spēlē pēc kārtas.

Merzļikins pirmo reizi mačā kapitulēja otrā perioda 15.minūtē, kad ripu viņa vārtos raidīja Andrejs Svečņikovs. Jau trešās trešdaļas pirmajā minūtē Olivers Bjorkstrands panāca 1:1, taču 16.minūtē Vorens Fogele atguva mājiniekiem vadību.

"Hurricanes" hokejistiem uzvaru pamatlaikā liedza svinēt Sets Džounss, kurš 29 sekundes pirms finālsvilpes izlīdzināja rezultātu. Pagarinājumā vārti netika gūti un uzvarētājus noskaidroja pēcspēles metienu sērijā, kurā ar 2:1 pārāki bija viesi.

Sērijas sākumā Merzļikinu pārspēja Dogijs Hamiltons, bet pēc tam latvietis nosargāja vārtus neskartus. "Blue Jackets" trešajā mēģinājumā Patriks Laine panāca 1:1, bet ar nākamo "bullīti" Bjorkstrands pielika punktu spēlei.

Merzļikins šajā mačā atvairīja 35 no 37 pretinieku mestajām ripām un tika atzīts par spēles spožāko zvaigzni.

Latvijas vārtsargs šosezon 12 spēlēs vidēji ielaidis 2,91 ripu un atvairījis 91,2% metienu.

"Blue Jackets" ar 33 punktiem 32 spēlēs ieņem ceturto vietu Centrālajā divīzijā, kur "Hurricanes" ar 43 punktiem 30 mačos ir trešā. Nākamnedēļ abas komandas tiksies atkārtoti, taču šoreiz jau "Blue Jackets" laukumā.

Tikmēr savainojuma dēļ nespēlēja uzbrucējs Rūdolfs Balcers, kamēr viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas, mājās ar 2:5 (1:2, 1:0, 0:3) atzīstot Sentluisas "Blues" pārākumu.

"Blues" komandā pa vārtiem un trim rezultatīvām piespēlēm bija Raienam O'Reilijam un Deividam Peronam, bet divi vārti un viena rezultatīva piespēle - Džordanam Kiru.

"Sharks" ar 26 punktiem 29 dueļos ir priekšpēdējā starp astoņām Rietumu divīzijas komandā, kamēr "Blues" ar 37 punktiem 31 cīņā ir ceturtā.

Sanhosē hokejisti turpinājumā divreiz mājās cīnīsies ar Losandželosas "Kings".

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 8.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!