Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja vārtsargam Elvim Merzļikinam trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē darba bija daudz, bet viņa pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" ar rezultātu 0:6 kapitulēja pret Kalgari "Flames".

Merzļikins aizvadītajā mačā atvairīja 56 no 62 "Flames" hokejistu izdarītajiem metieniem. 62 metieni pa vārtiem bija jauns Kalgari komandas metienu rekords, iepriekšējais rekords bija 59 metieni pa vārtiem, kas tika paveikts 1977. gadā mačā pret Pitsburgas "Penguins".

Šī Merzļikinam bija 26. spēle šajā NHL sezonā, un viņš vidēji mačā ielaidis 3,18 vārtus un atvairījis 91,1% metienu.

"Flames" labā divus vārtus guva Metjū Tkačuks, bet Džonijs Gudro izcēlās ar trīs rezultatīvām piespēlēm. Pa vieniem vārtiem guva Mikaels Baklunds, Endrū Mandžipane, Eliass Lindholms un Ēriks Gudbransons. Savukārt "Flames" vārtsargs Jakobs Markstroms atvairīja visus 23 metienus un sesto reizi šajā sezonā nospēlēja "sausā".

"Mums" šī nebija laba spēle. Šādās spēlēs sevi ir jāpiespiež spēlēt. Pret tādām komandām ir jācīnās. Mēs to nedarījām," teica "Blue Jackets" galvenais treneris Breds Larsens.

Citā mačā Sanhosē "Sharks" bez Rūdolfa Balcera ar rezultātu 4:1 pārspēja Vašingtonas "Capitals".

Balcers vēl šajā mačā neatgriezās laukumā, taču jau piektdien viņš varētu spēlēt.

Noā Gregors, Nikolass Meloči, Džonatans Dālens un Endrū Kogliano izdarīja precīzus metienus "Sharks" komandas labā, bet Daniels Sprongs guva vienīgos vārtus "Capitals" komandai.

NHL Metropolitēna divīzijas kopvērtējumā "Blue Jackets" ierindojas piektajā vietā ar 37 punktiem 40 spēlēs, bet "Sharks" ar 46 punktiem 43 spēlēs ieņem piekto vietu Klusā okeāna divizijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!