Foto: AFP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa kvalifikācijas spēles otrajā periodā Kolumbusas "Blue Jackets" vārtos stājās Elvis Merzļikins, mača turpinājumā atvairot visus metienus un palīdzot savai komandai ar 4:3 pagarinājumā pieveikt Toronto "Maple Leafs".

"Blue Jackets" vārtos spēli sāka iepriekš mačus teicami aizvadījušais Jonass Korpisalo. Soms līdz otrā perioda vidum bija atvairījis 12 no 15 metieniem, "Blue Jackets" zaudēja ar 0:3 un Kolumbusas treneri lēma vārtos sūtīt Merzļikinu.

Latviešu vārtsargs nepievīla, nospēlētās nepilnās 50 minūtēs atvairot 21 metienu, bet "Blue Jackets" atspēlējās un pagarinājumā svinēja uzvaru ar 4:3. Sērijā līdz trīs uzvarām "Blue Jackets" tagad ir vadībā ar 2-1, bet nākamais mačs notiks jau šonakt.

Pirmā perioda izskaņā mazākumā "Maple Leafs" guva pirmos vārtos – pēc Kodija Sisī metiena ripa trāpīja pa "Blue Jackets" aizsarga Seta Džonsa slidu un pēc rikošeta ielidoja vārtos. Otrā perioda vidū nepilnu divu minūšu laikā Viljams Nīlanders un Nikolass Robertsons panāca jau 3:0 "Maple Leafs" labā, bet tad "Blue Jackets" sniegums krasi izmainījās.

Pēc dažām minūtēm Pjērs Luks Dibuī guva "Blue Jackets" pirmos vārtus, pēdējās trešdaļas astotajā minūtē Džonss reabilitējās par savu neveiksmi un samazināja starpību līdz 2:3, bet vēl pēc trīs minūtēm Dibuī panāca neizšķirti 3:3. Dibuūi kļuva par mača spožāko zvaigzni, pagarinājuma 19. minūtē nodrošinot "Blue Jackets" uzvaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!