Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins beidzot ir atradis savu ritmu, kas viņam ļauj demonstrēt labāku sniegumu vārtos, piektdien teica Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" galvenais treneris Breds Larsens.

Merzļikins šobrīd kļuvis par izteiktu "Blue Jackets" pirmo vārtsargu. Vienība nupat uz Losandželosas "Kings" aizmainīja somu Jonasu Korpisalo, kurš bija izkonkurējis vāju sezonu aizvadošo latvieti, taču tieši viņš palicis Kolumbusā.

Pēdējas dažās nedēļās Merzļikins gan laukumā demonstrējis pārliecinošāku sniegumu, bet visas sezonas statistika joprojām ir vāja - 26 spēlēs gūtas septiņas uzvaras, vidēji mačā ielaistas 4,10 ripas un kopumā atvairīti 87,9% metienu.

Februārī atvairīto metienu procents bija jau 91,2% un caurmērā ielaisti 2,94 vārti.

"Elvim jāturpina tas, ko viņš ir darījis dažas pēdējās nedēļas. Viņš savai spēlei atkal ir atradis ritmu. Manuprāt, Merzļikins izskatās pārliecinātāks, viņš izskatās vairāk pēc sevis. Mums tas būs vajadzīgs, pat vēl vairāk," uzsvēra Larsens.

"Vārtsargi ir pati svarīgākā pozīcija laukumā, tikai pēc tam strādā pie pārējā," pauda treneris, kura vadītā komanda šosezon ir vājākā līgā.

Nākamā spēle Kolumbusai paredzēta naktī uz sestdien mājās pret Sietlas "Kraken", un tajā "Blue Jackets" vārtus sargās Merzļikins. Līdz sezonas beigām "Blue Jackets" jāaizvada vēl 21 mačs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!