Foto: LETA

Latvijas hokeja vārtsargs Elvis Merzļikins pēc līguma pagarināšanas ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Kolumbusas "Blue Jackets" bija ļoti priecīgs un uzsvēra līdzjutēju nozīmi viņa debijas sezonā, viņš stāstīja intervijā kluba preses dienestam.

Līgums ar Merzļikinu noslēgts līdz 2021./2022. gada sezonas beigām. NHL apskatnieki vēsta, ka Merzļikina atalgojums bez piemaksām vienā sezonā būs četri miljoni ASV dolāru.

"Protams, tas ir liels gods šeit turpināt spēlēt nākamos divus gadus," teica Merzļikins. "Esmu ļoti priecīgs un sajūsmināts. Man te ļoti patīk. Patīk pilsēta, komanda un organizācija, īpaši fani. Kad šeit ierados sezonas sākumā, jutos kā mājās."

Viņš šosezon piedalījies 33 spēlēs, no tām 31 laukumā dodoties no pirmās minūtes. Viņa kontā 13 uzvaras, deviņi zaudējumi pamatlaikā un deviņi zaudējumi pagarinājumā vai "bullīšos". Vidēji spēlē Merzļikins atvairījis 92,3 % metienu un ielaidis 2,35 ripas savos vārtos. Taču pirmajās desmit NHL spēlēs latvietis palika bez uzvarām.

"Manai NHL karjerai nebija labākais sākums, bet fani mani nepameta. Viņi mani atbalstīja un uzņēma atvērtām rokām. Pat ja bija slikta spēle, viņi bija ar mani," viņš turpināja.

"Bija grūti pieņemt smago sezonas sākumu un būšanu rezervē. Kad man bija iespēja, es varēju mainīt lietas, un to arī paveicu. Es ieguvu pārliecību, jo spēlēju stabili. Lieliskākais bija tas, ka es ļoti smagi strādāju ar vārtsargu treneri Meniju Legasiju, kurš man ļoti palīdzēja. Bez viņa palīdzības es nesasniegtu šo līmeni. Nonācu lieliskā vietā perfektā laikā," skaidroja Merzļikins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!