Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokeja izlases vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē ielaida četrus vārtus, viņa pārstāvētajai komandai Kolumbusas "Blue Jackets" piedzīvojot zaudējumu.

"Blue Jackets" viesos ar rezultātu 1:4 (1:0, 0:2, 0:2) zaudēja Dalasas "Stars".

Merzļikins vārtos aizvadīja visu spēli un atvairīja 27 no 31 metiena, tverot 87,1% raidījumu. Hokejistam tā jau ir piektā zaudētā spēle pēc kārtas, bet "Blue Jackets" komanda piedzīvojusi četras neveiksmes pēc kārtas, pēdējo desmit spēļu laikā izcīnot vien divus panākumus.

Vārtsargs pirmo reizi kapitulēja otrā perioda 17. minūtē. Džeisons Dikinsons vārtu priekšā ripu piespēlēja Denisam Gurijanovam, kurš no tuvas distances ar veiklām roku darbībām pārspēja Merzļikinu. Nepilnu pusotru minūti vēlāk Dalasas vienības "presings" ļāva mājiniekiem panākt 2:0, Miro Heiskanenam precīzi metot no iemetiena apļa.

Arī trešajā periodā Merzļikins zaudēja divus vārtus. Trešdaļas devītajā minūtē Gurijanovs no šaura leņķa atlēkušo ripu raidīja Merzļikinam aiz muguras, bet Džo Pavelskis no tuvas distances izcēlās aptuveni četras minūtes līdz pamatlaika beigām.

Gurijanovs spēli noslēdza ar 2+1, bet vienīgos "Blue Jackets" vārtus pirmā perioda astotajā minūtē guva Džeks Rosloviks.

"Blue Jackets" ar 39 punktiem 45 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem septīto vietu astoņu klubu konkurencē. Savukārt "Stars" ir pozīciju augstāk ar 44 punktiem 42 spēlēs.

Savukārt otro spēli pēc savainojuma sadziedēšanas aizvadīja Teodors Bļugers, kura pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda mājās ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:0, 0:1, 0:1) pēcspēles metienos zaudēja Filadelfijas "Flyers" vienībai.

Teodors Bļugers spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, laukumā pavadot 15:38 minūtes, no kurām divas bija mazākumā. Centra uzbrucējs divreiz meta pa vārtiem, divreiz izpildīja spēka paņēmienus, kā arī uzvarēja piecus no deviņiem iemetieniem.

Spēles rezultātu īpašos apstākļos atklāja Sidnijs Krosbijs, kurš izcēlās otrā perioda sestajā minūtē. Uzbrucējs epizodes sākumā aizsardzības zonā atdeva savu nūju aizsargam Braienam Dumolinam, sagrāba nūju no rezervistu soliņa un tūlīt pat pārspēja vārtsargu Kārteru Hārtu, tiekot pie atlēkušās ripas.

Savukārt rezultātu trešā perioda ievadā izlīdzināja Jakubs Vorāčeks, kurš tika pie iespējas izpildīt metienu no laukuma vidus.

"Bullīši" tika atklāti ar precīzu Džeika Gencela metienu, bet "Penguins" vārtsargu Tristanu Džariju pārspēja Klods Žirū. Krosbijs un Kriss Letangs savas iespējas neizmantoja, savukārt uzvaru viesiem nodrošināja Šons Kuturjē.

"Penguins" komanda ar 57 punktiem 43 spēlēs ieņem trešo vietu Austrumu divīzijā, bet "Flyers" sakrājusi 46 punktus 43 spēlēs, atrodoties sestajā pozīcijā šajā divīzijā. Filadelfijas klubam tā bija vien devītā uzvara pēdējo 25 spēļu laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!